Consells sobre ascensors

Solucions per estalviar electricitat.

La majoria de les comunitats disposen d'ascensor (fins i tot més d'un), la qual cosa origina un elevat consum elèctric i una despesa de manteniment considerable. Aquests són alguns consells per a l'ús dels ascensors.

Hàbits de consum:

  • No trucar més d’un ascensor alhora: en el cas que l'edifici disposi de diversos ascensors al mateix portal, consciencia els teus veïns que no truquin diversos ascensors alhora.

  • Reduir consum elèctric utilitzant les escales: anima els teus veïns a utilitzar les escales si es tracta de pocs pisos, ajudaràs a reduir el consum elèctric. És molt més saludable i econòmic pujar a casa a peu que fer-ho amb l'ascensor.

 Mesures tecnològiques:

  • Mecanismes de maniobra selectiva: si és possible, instal·la ascensors amb mecanismes de maniobra selectiva, que activen l'avís de l'ascensor més proper al punt requerit.

  • Il·luminació d’ascensors: es recomana que l'interior dels ascensors no estigui permanentment il·luminat. Pot instal·lar-se un detector de presència que encengui el llum de l'interior només quan entri algú o interconnectar l'encesa dels llums de l'habitacle amb el mecanisme de maniobra de l'ascensor.

Com pots estalviar consum elèctric?

Per disminuir l'esmentat consum només fa falta seguir certs hàbits de consum.
 
La majoria de les comunitats disposen d'un o diversos ascensors, la qual cosa origina un elevat consum elèctric.  

Hàbits de consum


 
 Recorda als veïns que evitin demanar diversos ascensors alhora. Això dispara el consum.

 Aconsella a la comunitat l'ús de les escales si es tracta de pocs pisos. Mesures tecnològiques

Solucions eficients

 Mecanismes de maniobra selectiva: activen la crida de l'ascensor més proper al punt requerit.

Il·luminació d’ascensors: es recomana que l'interior dels ascensors no estigui permanentment il·luminat. Pot instal·lar-se un detector de presència que encengui el llum de l'interior només quan entri algú o interconnectar l'encesa dels llums de l'habitacle amb el mecanisme de maniobra de l'ascensor.
Solucions energètiques
Ledplus     
Canvia a la il·luminació més eficient i estalvia fins al 70% amb la tecnologia LED.