Consells sobre il·luminació

Solucions d'il·luminació eficient. 

Com es poden reduir despeses?

La il·luminació de les zones comunes en una comunitat de veïns suposa una despesa important.

Per reduir l'import de les factures n'hi ha prou amb modificar els hàbits de consum i substituir les lluminàries per unes de més eficiència.

Hàbits de consum


 Sectoritza la il·luminació artificial de les zones comunes, com les zones de pas, els replans i els passadissos.

 Instal·la temporitzadors electrònics o detectors de presència que encenguin i apaguin el llum automàticament. ​Si ja els tens, redueix el temps d'encesa.

 Augmenta el nombre de botons, de manera que només s'encenguin els llums més propers al lloc on es troba l'usuari.

 Neteja làmpades i lluminàries per aprofitar-ne el rendiment. La pols acumulada pot provocar la pèrdua de fins a un 10% de la il·luminació.
 

Mesures tecnològiques


Il·luminació interior.
 Tubs fluorescents: substitueix els balastos electromagnètics per uns d’electrònics. Estalviaràs un 25% d'energia. La millor opció són els tubs LED, que són les làmpades més eficients. Amb elles estalviaràs fins a un 65%.

Incandescents: canvia-les per làmpades de baix consum o LED. Reduiràs el consum energètic fins a un 80%. A més, les làmpades de baix consum duren entre 8 i 10 vegades més que les convencionals. En el cas dels LED, fins a 25 vegades més.


 Halogenades: substitueix-les per halogenades de baix consum. Aconseguiràs fins a un 40% d'estalvi. Substituint-les per LED, fins a un 85%. 

Il·luminació exterior.
 Substitueix les làmpades de vapor de mercuri per altres de vapor sòlid o de LED, que són més eficients.

 Evita que quedin llums encesos amb sistemes de cèl·lula fotoelèctrica, que apaguen automàticament la il·luminació quan detecten llum natural.

 Instal·la sistemes d'il·luminació integrats amb font solar per instal·lar a les zones comunes. Des del 2007 és obligatori per a tots els edificis de nova construcció.
Solucions energètiques
Ledplus   
Passa't a la il·luminació més eficient i estalvia fins al 70% con la tecnologia LED.

Aquest lloc utilitza galetes pròpies i de tercers per personalitzar la teva navegació i analitzar la teva activitat al web amb objectius estadístics i per mostrar publicitat. Si hi continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús.