dominio https://www.naturgy.es:443/servlet/
hilo navegacion-->NO

Gasodomèstics: més eficiència i menys consum a casa

Aparells eficients, còmodes i fàcils d'utilitzar: els gasodomèstics, electrodomèstics que funcionen amb gas natural, permeten estalviar consum energètic i són més econòmics, a banda de proporcionar nombrosos avantatges.

Gasodomèstics

 

Ser eficient a casa significa consumir energia de manera conscient i practicar hàbits d'estalvi. Però tan important és ser perseverant amb aquests hàbits com disposar d'aparells eficients, que consumeixin poca energia i que respectin el medi ambient. Perquè això sigui possible, molts fabricants aposten pel desenvolupament dels gasodomèstics, un nou concepte d'aparells per a la llar que funcionen amb gas i que permeten reduir significativament l'impacte ambiental dels electrodomèstics tradicionals

Entre les moltes aplicacions del gas natural destaca aquesta nova línia domèstica: rentadores, rentavaixelles, assecadores, vitroceràmiques... nombrosos aparells còmodes i fàcils d'instal·lar que poden arribar a reduir un 60% el consum energètic dels electrodomèstics. Encara que el seu preu de compra és, per ara, més elevat que el dels electrodomèstics convencionals, a llarg termini resulten més econòmics, ja que el gas natural és una font energètica més barata que l'electricitat.
 

Per a la instal·lació d'aquests equips, cal fer arribar la presa de gas fins a les proximitats dels gasodomèstics, el que requereix fer petites obres per part d'un instal·lador autoritzat. L'entrada del combustible en els equips es produeix a través de tubs metàl·lics flexibles, que són resistents a la calor, no caduquen i disposen d'una vàlvula de seguretat que tanca el pas del gas en cas de desconnexió.
 
 

Actualment, els principals gasodomèstics i els més utilitzats són:

 

  • Rentadores bitèrmiques: estan equipades amb dues preses d'aigua, una per a l'aigua freda i una altra per a la calenta. Segons el programa i la temperatura seleccionats, la rentadora agafa aigua freda directament de la xarxa o aigua calenta de l'escalfador o la caldera de gas de l'habitatge. En no haver d'escalfar l'aigua, redueix el temps de rentat un 25% i consumeix un 30% menys que una rentadora elèctrica.
  • Assecadores: tenen les mateixes prestacions que les elèctriques però redueixen en un 60% el cicle d'assecatge.
  • Rentavaixelles: com fan les rentadores bitèrmiques, utilitzen l'aigua calenta de l'escalfador, el que els permet estalviar temps de rentat i un 35% el consum energètic.
  • Vitroceràmiques: funcionen pràcticament igual que les elèctriques, però redueixen el consum un 50%.
  • Forns de gas: funcionen pràcticament igual que els elèctrics, però amb l'avantatge que no ressequen els aliments i en mantenen inalterables les propietats nutricionals.
  • Assecadores: tenen les mateixes prestacions que les elèctriques però redueixen en un 60% el cicle d'assecatge.