dominio https://www.naturgy.es:443/servlet/
hilo navegacion-->NO

10 maneres d'estalviar energia en l'ús d'electrodomèstics i gasodomèstics

Els electrodomèstics i gasodomèstics són una de les principals fonts de consum energètic a la llar. Si aprens a utilitzar-los de manera eficient i conscient, en reduiràs significativament l'impacte en el medi ambient i també la teva factura a final de mes.

10 maneres d'estalviar energia en l'ús d'electrodomèstics i gasodomèstics

 

1) Compra models amb etiquetatge energètic de classe A i adequats per mida i prestacions a les teves necessitats.
 

2) Utilitza la rentadora i el rentavaixella només quan estiguin totalment plens.
 

3) Utilitza les temperatures més baixes possibles per rentar i selecciona els programes més adequats. Per exemple, a les assecadores, no és necessari eixugar al màxim la roba que després s'ha de planxar.
 

4) Opta per la nevera més petita possible, ja que el frigorífic representa entre el 10 i el 15% de tota l'energia consumida a la llar.
 

5) Obre el frigorífic només quan sigui necessari. Com més vegades s'obri la porta de la nevera, més gebre es produeix, i només amb una formació de 5 mil·límetres d'espessor, el consum energètic augmenta un 30%.
 

6) Allunya la nevera de les zones calentes, com la cuina o el forn.
 

7) Deixa refredar els aliments abans de posar-los a la nevera i no els hi amunteguis.
 

8) En vitroceràmiques o sistemes d'inducció, apaga la placa cinc minuts abans que acabi la cocció i mantingues-la sempre neta.
 

9) En la cocció, adapta la dimensió dels cremadors als recipients, de manera que el recipient tingui un o dos centímetres de diàmetre més que la superfície de la flama de gas o placa, i no utilitzis la placa més gran per escalfar la cassola més petita.
 

10) Revisa periòdicament l'estat dels aparells per garantir-ne el correcte funcionament.