Tecnologia i comoditat

On millor que a casa? El desenvolupament tecnològic ha revolucionat les nostres llars fins al punt de convertir-les en autèntics espais de lleure i entreteniment, on es poden desenvolupar una gran quantitat d'activitats lúdiques amb totes les comoditats i tota la seguretat. Adapta la teva llar segons les teves necessitats i treu-li tot el partit per passar-ho bé sense sortir de casa.

Tecnologies d'informació, lleure i entreteniment

Tecnologia i comoditat

Internet, telefonia sense fil i videoconferències, cinema a casa, equips d'àudio i hi-fi, videoconsoles i tot tipus d'aparells electrònics. Les tecnologies de la informació, del lleure i de l'entreteniment guanyen cada vegada més terreny a les llars espanyoles. Però, com treure'ls el màxim partit?
 

  • Defineix un espai per a cada activitat: adapta el teu racó de la lectura, el teu cinema a casa, la teva zona de treball, el teu espai per fer esport, per jugar amb els nens, per cosir o per cuinar pensant en els aparells que utilitzes per a cadascuna d'aquestes activitats i situa'ls fàcilment a l'abast i preparats per al seu ús. Si els deixes a la caixa on estaven embolicats mai no els utilitzaràs.
  • Respecta les teves necessitats reals: a un televisor de mida i resolució grans només se li pot treure partit veient-lo des d'una certa distància. Si no tens prou d'espai per respectar la distància necessària, compra't un televisor més petit!
  • Utilitza el sentit comú: desa i pren-te seriosament els manuals d'instruccions dels aparells electrònics i utilitza'ls amb precaució i sentit comú. Per exemple, juga a videoconsoles amb comandaments sense fil només quan disposis dels espais adequats i no hi hagi cap objecte pel mig amb què puguis ensopegar o fer-te mal si et mous massa.

Tecnologies de seguretat

Si convius amb nens, animals o persones amb necessitats especials, una bona manera de minimitzar els riscos dels accidents domèstics és utilitzant les tecnologies i aparells de seguretat. Amb electrodomèstics amb opció d'autobloqueig, detectors de fum, purificadors, catifes per a la banyera, protectors d'endolls i de cantonades, llums de nit amb sensors o alarmes i sistemes antirobatori protegiràs els teus i et sentiràs molt més segur a casa.

Tecnologies adaptades

Davant de qualsevol necessitat especial, utilitza la tecnologia per trobar la solució més òptima. Avui dia, les persones amb mobilitat reduïda, per exemple, es poden moure per casa folgadament si aconsegueixen adaptar-la a les seves necessitats reals. En aquest cas, és bona opció disposar de plats de dutxa en comptes de banyeres, escales elèctriques o ascensors en comptes d'escales tradicionals o utilitzar dispositius portàtils amb sistemes d'alarma i geolocalització.