Temperatura i aigua calenta

Una de les claus del benestar i el confort a la llar és la calidesa. Sense calidesa, relaxar-se i sentir-se a gust a casa, al sofà, al llit o a la dutxa resulta gairebé impossible. Perquè, si a casa teva et sents com en una nevera, no podràs gaudir d'una comoditat de debò. I perquè només amb aigua calenta, sense interrupcions i amb una temperatura adequada a totes les estances, podràs gaudir d'un autèntic benestar.

Temperatura i aigua calenta

Què necessitem per aconseguir la temperatura adequada a casa? En primer lloc, sentit comú. Un aïllament correcte de finestres, portes i altres obertures de llar enfora són claus per mantenir la temperatura entre les parets de casa i evitar les fugues de calor cap a l'exterior, amb les quals es perd una gran part de l'energia generada.

Mantén constant el nivell d'humitat

Si el nivell d'humitat a casa és massa alt, és possible que hi apareguin fongs i floridures, organismes que poden fer malbé la llar i provocar problemes de salut als teus. Per evitar-ho, assegura't que ventiles i fas recircular prou l'aire, utilitza deshumidificadors i revisa periòdicament l'estat de les canonades i de qualsevol altra font d'humitat que tinguis.

  • Utilitza un vestuari adequat. Portar pantalons curts i samarretes de tirants a l'hivern o dessuadores i plantofes a l'estiu és un gran exemple d'ineficiència energètica, ja que significa que estem malgastant grans quantitats d'energia de manera injustificada. A l'hivern, la temperatura ideal a què hem de programar la calefacció és entre els 19 ºC i els 21 ºC; no més. I, a l'estiu, l'aire condicionat no ha d'estar mai per sota dels 25 ºC. D'aquesta manera, farem un ús eficient de l'energia i, a més, ens estalviarem refredats com a conseqüència del canvi sobtat de temperatura entre l'interior i l'exterior.

 

  • Utilitza el mètode de climatització més adequat segons les teves necessitats. Calderes de biomassa, calderes convencionals, bombes de calor, convectors, energia solar tèrmica, sistemes termoelèctrics, etc. De sistemes de climatització i equips de producció d'aigua calenta, n'hi ha de molts tipus. Només has d'esbrinar quin és el que cobreix millor les teves necessitats energètiques, posar-lo en marxa i, sobretot, seguir les recomanacions de l'instal·lador i usar el manual d'instruccions de qualsevol aparell que consumeixi energia.

 

  • Fes un manteniment correcte. Controlar i comprovar periòdicament l'estat i el bon funcionament dels aparells i els sistemes ens permetrà detectar a temps possibles avaries o obturacions de sortides de calor o fred, a més d'evitar el malbaratament energètic i mantenir a ratlla la nostra factura.