dominio https://www.naturgy.es:443/servlet/
hilo navegacion-->NO

Distribució d'espais

Distribució d'espais

Si aconsegueixes crear un espai flexible en què puguis viure còmodament, a més de dur a terme totes les activitats de lleure que t'agraden, com jugar amb els nens, celebrar festes amb els amics o practicar ioga, hauràs creat el teu racó del benestar.

Per gaudir d'una llar còmoda i confortable, el primer que hem de tenir en compte és la distribució dels espais de l'habitatge, ja que determinaran les activitats que hi podem dur a terme.

 • Destinar una o diverses activitats per a cada estança
  Abans que res, hem de pensar on farem cada cosa per poder definir quines són les necessitats que haurem de cobrir a cada habitació. Per exemple, al saló, hi hauria d'haver una bona font de llum natural, ja que és l'estança més utilitzada i en la que, probablement, més hores passarem.
   
 • Traça una circulació eficient
  Quin creus que és el camí més ràpid per travessar la casa i moure't còmodament d'una estança a l'altra? Traça aquest camí mentalment i no posis cap objecte que l'obstaculitzi, de manera que la circulació per l'habitatge sigui tan còmoda i eficient com sigui possible.
   
 • Respectar els elements integrats
  Abans de moblar i decorar, ens hem de fixar en respectar l'obertura de les portes i les finestres, en no tapar els espais d'il·luminació natural i ventilació i tenir en compte les canonades d'aigua, la presa elèctrica, els radiadors o els extractors, així com els armaris de paret, les xemeneies o qualsevol altra entitat integrada de l'habitatge.
   
 • Separar estances sense utilitzar envans
  Especialment a les llars de dimensions molt reduïdes, es recomana no desaprofitar l'espai amb portes i parets i crear-hi un espai circular, és a dir, que tingui entrada i sortida per diferents parts. Les portes corredisses, les mampares o els plafons d'arròs, paper o tela permeten separar dues zones d'una casa sense restar-ne centímetres i, per tant, augmentar-hi la sensació d'espai.
   
 • Espais fixos i espais flexibles
  La cuina, el bany i el dormitori són els tres espais de la casa amb una funció més determinada: cuinar, menjar, rentar-se i descansar. Per això, el mobiliari d'aquestes habitacions pot ser més fix i funcional, perquè rarament tindrem necessitat de canviar-lo. El saló, la terrassa o el jardí, en canvi, són estances més versàtils en què podem dur a terme moltes activitats i on és més recomanable disposar de mobles i elements més decoratius i flexibles, de manera que puguem convertir el nostre saló en una pista improvisada de bàsquet per als nens o en una pista de ball per a una festa.
   
 • Ús de l'espai vertical
  Si l'alçària ho permet, una manera de guanyar espai és elevar els elements mitjançant prestatgeries o altres recursos penjats a la paret. Si aconseguim mantenir el terra més espaiós, guanyarem ordre i comoditat. Un exemple en són les lliteres per als nens o els llits elevats que permeten situar un armari o un escriptori just a sota.
   
 • Aprofitar els racons morts
  A les cantonades o als espais morts els podem treure partit destinant-los a l'emmagatzematge d'objectes o bé convertint-los en racons decoratius.