Futur smart

Taules amb funcions extraordinàries, miralls interactius amb sensors de temperatura interior i exterior, banys intel·ligents que regulen la temperatura i disposen de fil musical, neveres que programen la compra... i un llarg etcètera. La tecnologia per al descans i el benestar es vol instal·lar a les nostres llars a fi de satisfer les nostres necessitats de comunicació, seguretat, gestió energètica i, sobretot, confort.

Futur smart

 

Des de sempre, la tecnologia ha estat al servei de l'home com a motor d'innovació i progrés. Des de l'invent de la roda fa milers d'anys fins als aparells interactius més moderns que avui governen les nostres llars, la recerca i el desenvolupament han estat al nostre costat amb un únic objectiu: fer-nos la vida més fàcil.
 

En aquest sentit, l'aplicació de la tecnologia a la llar fa anys que es dirigeix cap a un horitzó de confort, seguretat i comoditat per a les persones. El propòsit és aconseguir desfer-nos de les tasques quotidianes més pesades i traslladar aquestes preocupacions als equips intel·ligents. El repte, a més, és crear aparells eficients i funcionals però també estètics, de manera que les solucions tecnològiques quedin bellament integrades a la decoració de la llar.

Què és la domòtica?

És la tecnologia aplicada a la llar. Es tracta dels equips i aparells intel·ligents al servei de les persones que viuen a casa.

Llars automatitzades: les llars del futur

Un bon exemple de tecnologia aplicada a la llar és el de les xarxes intel·ligents, capaces d'integrar d'una manera automatitzada i eficient el comportament de tots els agents que hi estan connectats: generadors, distribuïdors i consumidors. Gràcies a aquestes xarxes, la despesa en energia disminueix i l'estalvi a la factura és molt considerable.
 

Les llars del futur es perfilen com a llocs que podrem controlar de manera remota, en què estarem molt millor connectats (amb Internet al mirall del bany o a la nevera) i on podrem gaudir de funcions extraordinàries i experiències de luxe amb el mínim esforç.