dominio http://www.naturgy.es:80/servlet/
hilo navegacion-->NO

Conducció eficient: estalvia energia i diners

Els turismes són responsables del 13% de les emissions de CO2 a Espanya. Encara que el cotxe és el mitjà de transport més freqüent, la majoria de persones l'utilitza de manera poc eficient: s'elegeixen models que no s'adapten a les necessitats reals, s'utilitza per a desplaçaments molt curts, i s'agafen mals hàbits de conducció. Si només canviéssim algunes rutines, podríem rebaixar el percentatge d'emissions a l'11%, i això són milers de tones...

Conducció eficient

 

Tinguis el cotxe que tinguis, tant si és de combustió interna, com si és híbrid o elèctric, pots estalviar energia si fas una conducció eficient i tens en compte una sèrie d'aspectes bàsics:

• Fes un bon manteniment

Revisa periòdicament el nivell d'oli, la pressió dels pneumàtics i l'estat del teu vehicle. Estalviaràs combustible i emissions de CO2.

• Ús de la primera marxa

Utilitza la primera marxa només per començar a rodar i canvia a segona al més aviat possible. En parades de més d'un minut, apaga el motor.

. Circula amb marxes llargues

Les marxes llargues són les que menys carburant necessiten. Utilitza les més llargues possible i canvia de marxes a revolucions baixes: a 2.000 rpm (dièsel) i a 2.500 (gasolina).

• Regula la velocitat

Mantingues una velocitat tan uniforme com sigui possible i circula evitant frenades i acceleracions brusques. El consum es dispara quan es superen els 100 km/h.

• Controla el pes a la part posterior

Com més carregat va el cotxe, més esforç ha de fer el motor i més combustible es consumeix. Per això, és fonamental una bona distribució de la càrrega: retira tot pes innecessari del maleter o dels seients posteriors.

• Tanca les finestres

Les finestres obertes provoquen resistència i, per tant, més consum, especialment quan es circula a velocitat alta.

• Limita els accessoris exteriors

Augmenten la resistència a l'aire del vehicle i, per tant, incrementen el consum fins a un 35%.

• Modera l'ús de l'aire condicionat

L'ús d'equips auxiliars, com ara l'aire condicionat, augmenta el consum de carburant i les emissions de CO2 fins a un 5%.

• No viatgis sol

Intenta no viatjar sol i compartir el cotxe per anar a treballar o en el teu temps lliure. O bé, sempre que puguis, utilitza el transport públic.

 

Important