dominio https://www.naturgy.es:443/servlet/
hilo navegacion-->NO

El cotxe elèctric: la cursa cap a les emissions zero

El cotxe elèctric

Ja ha començat la cursa de la indústria automobilística cap al cotxe perfecte: totes les grans companyies competeixen en innovació tecnològica per llançar al mercat el vehicle que reuneixi eficiència, autonomia, comoditat, seguretat, confort i, sobretot, zero emissions de gasos contaminants. I tot, a un preu competitiu.

 

Encara que el desafiament sembla difícil, la revolució elèctrica ja és aquí i el relleu del cotxe de combustió interna per l'elèctric sembla que serà irreversible els pròxims deu anys.

Què és i com funciona?

El cotxe elèctric és un vehicle que no s'alimenta de combustibles fòssils com la gasolina o el dièsel, sinó que funciona amb electricitat. L'alta eficiència energètica, el respecte al medi ambient i la fàcil conducció que ofereix el converteixen en l'alternativa perfecta als vehicles de combustió interna sorollosos i contaminants, que depenen de recursos limitats com el petroli.
 

El vehicle de zero emissions s'alimenta només de les seves bateries, que es recarreguen en endolls convencionals o en els de càrrega ràpida. A més, és capaç de reutilitzar l'energia que els altres perden: a través dels frens regeneratius, les bateries emmagatzemen l'energia cinètica que s'escapa en forma de calor en frenar i la converteixen en nova energia elèctrica.
 

El cotxe híbrid

A mig camí entre el vehicle de combustió interna i l'elèctric (de zero emissions), apareix el cotxe híbrid, un vehicle de propulsió alternativa que combina un motor elèctric alimentat per bateries i un motor de gasolina. Pot ser de dos tipus:
 

  1. Híbrid clàssic: les bateries elèctriques s'autorecarreguen a través del motor tèrmic i recuperen l'energia cinètica dels frens a través de l'alternador. Permeten recorreguts curts en mode elèctric.
  2. Híbrid endollable (plug-in): les seves bateries elèctriques tenen una autonomia de 20 a 40 km i es poden recarregar en endolls convencionals.

La majoria dels vehicles que circulen avui en dia pels nostres carrers i que emeten pocs gasos contaminants, són híbrids.
 

 

Important

També us pot interessar: