dominio https://www.naturgy.es:443/servlet/
hilo navegacion-->NO

La moto elèctrica: llibertat, confort i sostenibilitat

Imagina circular per la ciutat o per carretera amb l'agilitat i les comoditats de les dues rodes, però sense sorolls i sense fums. El pols entre les motos elèctriques i les de combustibles fòssils ha començat!

La moto elèctrica

 

Contràriament al que molts creuen, les motos elèctriques són ja les fortes rivals de les motos tradicionals de combustió interna, a les que ja s'assemblen en prestacions com la velocitat o l'acceleració. A poc a poc, la seva expansió va guanyant terreny al mercat: a mesura que els fabricants prenen consciència sobre la necessitat del transport net, la innovació tecnològica augmenta i, per això, els seus avantatges superen ja els temuts inconvenients.
 

Encara que són molts, els tabús que cal trencar, com ara la presumpta falta d'autonomia, l'elevat preu d'adquisició o les dificultats de recàrrega, la realitat tecnològica les situa com l'autèntica alternativa de mobilitat sostenible del present i del futur.

 

Sabies que

Què és i com funciona?

  • La moto elèctrica és un vehicle que, en comptes d'alimentar-se de combustibles fòssils, funciona exclusivament amb energia elèctrica.
  • La bateria es carrega a través dels endolls convencionals (hi ha motos amb bateries extraïbles, que es poden carregar còmodament a casa). A més, cada vegada hi ha més punts de recàrrega públics impulsats per ajuntaments i iniciatives privades.
  • No té tub d'escapament; per això no llança fums, no fa soroll i no contamina.
  • El seu cost de manteniment és molt baix perquè no porta filtres, ni oli, ni corretges.
  • L'autonomia de la seva bateria depèn de cada model de moto, però oscil·la entre els 70 i els 120 km per càrrega.
  • La velocitat que assoleix depèn de la categoria de la moto, però oscil·la entre els 45 km/h i els 290 km/h.

Categories de motos elèctriques

  1. Ciclomotors: són l'equivalent a les motos de 50 cc de gasolina. La seva velocitat està limitada per llei als 45 km/h i tenen una potència que frega els 4 Kw.
  2. Motocicletes urbanes (categoria L3e): són l'equivalent a les motos de 125 cc de gasolina.
  3. Motocicletes grans: poden assolir fins als 290 km/h, però estan poc esteses perquè requereixen bateries molt cares.