El Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa inaugura l’exposició La bellesa de la màquina. Fotografia industrial de Ramon de Baños

Data
30-06-2014
Categoria
Notícia corporativa
Tema

El conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell, l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, i el director general de la Fundació Gas Natural Fenosa, Martí Solà, han inaugurat la mostra en un acte que ha tingut lloc avui a Sabadell.

  • L’exposició recull una selecció inèdita d’imatges de gènere industrial que permeten redescobrir com a fotògraf Ramon de Baños, pioner del cinema català, i és fruit d’un extens treball d’investigació dut a terme a l’Arxiu Històric de la Fundació Gas Natural Fenosa.

El conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell, l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, i el director general de la Fundació Gas Natural Fenosa, Martí Solà, han inaugurat l’exposició La bellesa de la màquina. Fotografia industrial de Ramon de Baños (1890-1980), organitzada pel Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa, en un acte que ha tingut lloc avui a Sabadell.

Aquesta mostra recull una selecció inèdita de fotografies de Ramon de Baños que permeten redescobrir aquest artista, conegut fins ara com a pioner del cinema català, i és fruit d’un extens treball d’investigació dut a terme a l’Arxiu Històric de la Fundació Gas Natural Fenosa. Gràcies a la preservació d’aquest fons fotogràfic per part d’aquesta entitat, avui comptem amb un material valuós que és testimoni gràfic per explicar la història de la ciència i de la tècnica al nostre país, i que avui constitueix un extraordinari document gràfic d’un món desaparegut.

El Museu del Gas, un museu corporatiu capdavanter de la Fundació Gas Natural Fenosa

El Museu del Gas és un equipament cultural de la Fundació Gas Natural Fenosa i és exemple de la seva ferma aposta per la cultura. Situat a l’edifici modernista La Energía, a la plaça del Gas de Sabadell, el Museu del Gas combina l’organització d’exposicions amb conferències, un programa educatiu per a escoles, activitats per a grans i petits, cicles de cinema i música, i també amb l’edició de publicacions especialitzades. El Museu del Gas preserva l’Arxiu Històric de la Fundació Gas Natural Fenosa que, amb més de 3.000 metres de prestatgeria catalogada, representa un dels arxius d’empresa més significatius del país.

La Fundació Gas Natural Fenosa, fundada l’any 1992, orienta les seves activitats a la sensibilització i educació mediambiental i a la promoció de l’ús responsable de l’energia, realitza cursos de formació i promou activitats culturals orientades a la preservació i difusió del patrimoni històric i cultural del sector. Les seves activitats internacionals tenen lloc a Argèlia, Argentina, Brasil, Colòmbia, Costa Rica, Mèxic, Marroc, Itàlia i Moldàvia.


Sabadell, 30 de juny del 2014.

Arxius relacionats