Gas Natural Fenosa presentarà al Festival de Sitges un curtmetratge de Rodrigo Cortés produït per la companyia

Data
29-07-2014
Categoria
Notícia corporativa
Tema

La companyia energètica ha signat un nou acord amb el Festival que la converteix en patrocinadora oficial del certamen per tercera vegada consecutiva, i continua així el seu suport a la indústria del cinema.

GAS NATURAL FENOSA estarà present un any més al Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que tindrà lloc del 3 al 12 d’octubre, on té previst presentar el curtmetratge “1.58”, dirigit pel conegut director Rodrigo Cortés, que ha produït la companyia en el marc d’un innovador projecte anomenat Cinergia, que busca apropar l’eficiència energètica al gran públic i fomentar el talent en la indústria cinematogràfica del país.

A més, GAS NATURAL FENOSA ha signat un nou acord amb el Festival que la converteix en patrocinadora oficial del certamen per tercera vegada consecutiva, i continua així el seu suport a la indústria del cinema.

Cinergia representa el salt a la producció cinematogràfica de GAS NATURAL FENOSA, que ha seleccionat quatre reconeguts directors espanyols –Paco Plaza, Rodrigo Cortés, Jaume Balagueró i Juan Cruz- que tenen una gran popularitat entre el públic, per dirigir quatre curtmetratges vinculats a l’eficiència energètica i als productes i serveis de la companyia.

Els curts, que s’estrenaran als principals festivals del país, arribaran fins les sales de cinema i les llars de milers de persones. Es tracta de quatre històries de gènere fantàstic i thriller, sense perdre de vista l’humor, i estan protagonitzats per alguns dels actors més reconeguts del panorama nacional, com Terele Pávez, Jose Coronado, Maribel Verdú, Fele Martínez i Julian Villagran. Cada relat està relacionat amb un aspecte de l’energia eficient: manteniment d’equips, eficiència a la llar, eficiència al lloc de treball i mobilitat sostenible.

“1.58”, un curtmetratge protagonitzat per Manuela Vellés

Concretament, el curtmetratge que es presentarà a Sitges, “1.58”, és una producció amb aires de thriller i terror protagonitzat per Manuela Vellés, amb la col·laboració especial de Gabino Diego i la periodista Julia Otero, que ofereix a l’espectador diferents claus sobre una conducció eficient, a través de la història d’una noia que condueix de nit d’una manera descuidada, fins que un grup de misteriosos assaltants li causaran seriosos problemes.

Durant el Festival, a més, la companyia disposarà d’un espai propi on mostrarà com és una casa eficient, difondrà consells d’eficiència energètica i organitzarà activitats per al públic infantil.

El Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya és una de les principals cites cinematogràfiques de Catalunya i ineludible al circuit internacional. El suport de GAS NATURAL FENOSA al certamen, que va començar l’any 2010, s’emmarca a la seva campanya Al cinema, com a casa, i és fruit del compromís social de la companyia energètica, fortament vinculada empresarialment amb Catalunya.

Sitges és el primer festival de cinema fantàstic del món i una de les manifestacions culturals amb més repercussió mediàtica del país. Iniciat l’any 1968 com la 1ª Setmana Internacional de Cinema Fantàstic i de Terror, el Festival s’ha convertit en una cita internacional ineludible per als cinèfils i per a tots els espectadors que volen veure les últimes tendències i les noves tecnologies aplicades al cinema i a la producció audiovisual.

Compromís amb la cultura i el cinema

GAS NATURAL FENOSA manté un compromís de col•laboració amb la societat i en especial amb el món del cinema, a través del seu suport als principals festivals i sales de projecció del país. La companyia patrocina, entre altres, el Festival de Cinema de San Sebastian-Zinemaldia, el Festival de Cinema de Màlaga i el Festival Internacional de Cinema de Cartagena, així com 43 sales de cinema de la xarxa Cinesa a Espanya que duen el nom de Gas Natural Fenosa.

Aquest estiu, organitza en col•laboració amb l’Acadèmia de Cinema la tercera edició del Cicle Gas Natural Fenosa de Cinema Itinerant, que aproparà el millor cinema espanyol de forma gratuïta a deu municipis de tot Espanya i que per primera vegada arribarà a diversos municipis de Galícia.

Amb el seu suport al món del cinema, GAS NATURAL FENOSA col·labora amb una de les indústries que més s’han vist afectades per la crisi, especialment en el cas dels festivals, que han tingut fortes retallades a les seves fonts de finançament els darrers anys.

 

Barcelona, 29 de juliol de 2014.

Arxius relacionats