Gas Natural Fenosa crea la societat Global Power Generation per impulsar el seu negoci de generació internacional

Data
01-10-2014
Categoria
Notícia corporativa
Tema

La nova societat aglutina els actius i negocis de generació elèctrica internacional de GAS NATURAL FENOSA fora d’Europa.

  • La creació de Global Power Generation està alineada amb els objectius establerts a l’actual pla estratègic de la companyia energètica, que preveu el creixement al mercat internacional a través del desenvolupament de projectes de generació, especialment a l’Amèrica Llatina i Àsia.


GAS NATURAL FENOSA crea la societat Global Power Generation per impulsar el negoci de generació internacional i obrir-se a nous mercats, tal i com recullen les línies de creixement del seu actual pla estratègic.

La companyia Global Power Generation neix amb 2.852 MW de capacitat de generació en l’operació, 284 MW en construcció i amb una cartera de projectes en desenvolupament de 850 MW. A més a més, comptarà amb uns 800 professionals vinculats a l’activitat de generació internacional.

La societat integra tots els actius de generació internacional del grup a Mèxic (quatre centrals de cicle combinat i el parc eòlic de Bii-Hioxo); Costa Rica (centrals hidràuliques de La Joya i Torito); Puerto Rico (cicle combinat); República Dominicana (central tèrmica); Panamà (central hidràulica i central tèrmica); Kenya (central tèrmica), i Austràlia (projectes eòlics en desenvolupament).

La nova societat estarà dirigida per Javier Fernández, en qualitat de director general de la companyia. Fernández exercia fins el moment de director general de Generació del grup.

Segons l’Agència Internacional de l’Energia (AIE), les necessitats d’instal•lar nova capacitat de generació fins l’any 2035 a l’Amèrica Llatina són de 248 GW i a l’Àsia i Oceania, de 2.688 GW.

La creació de Global Power Generation respon a l’interès de GAS NATURAL FENOSA d’accelerar i potenciar el creixement del negoci de generació a nivell internacional i valorar les inversions en nous mercats fora d’Europa, en els quals es preveu que es concentrin les necessitats de nova generació en un futur pròxim.

 


Barcelona, 1 d’octubre de 2014.