Gas Natural Fenosa estrena al Festival de Sitges el curt "1.58" de Rodrigo Cortés, produït per la companyia

Data
03-10-2014
Categoria
Notícia corporativa
Tema
  • GAS NATURAL FENOSA és patrocinador del Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya per cinquena vegada consecutiva, tercera com a Patrocinador Principal, i continua així amb el seu suport a la indústria del cinema.

El director general de Comunicació i Gabinet de Presidència de GAS NATURAL FENOSA, Jordi Garcia Tabernero, el director del Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, Àngel Sala, el director de cine, Rodrigo Cortés, i els actors, Manuela Vellés i Gabino Diego, han presentat avui a Sitges el curtmetratge “1.58”, que ha produït la companyia energètica en el marc de CINERGIA, iniciativa que busca apropar l’eficiència energètica al gran públic i fomentar el talent en la indústria cinematogràfica del nostre país.

A través de CINERGIA, GAS NATURAL FENOSA ha fet el salt a la producció cinematogràfica després de seleccionar quatre reconeguts directors espanyols –Paco Plaza, Rodrigo Cortés, Jaume Balagueró i Juan Cruz– molt populars entre el públic, per dirigir quatre curtmetratges vinculats a l’eficiència energètica i als productes i serveis de la companyia.

1.58” és una producció amb aires de thriller i terror protagonitzat per Manuela Vellés, amb les veus de Gabino Diego, la periodista Júlia Otero, i la col•laboració especial de l’actriu Alexandra Jiménez, que ofereix a l’espectador diferents claus sobre una conducció eficient, a través de la història d’una noia que condueix de nit d’una manera descuidada, fins que un grup de misteriosos assaltants li causen seriosos problemes.

Els curtmetratges de CINERGIA s’estrenaran als principals festivals del país i arribaran a les sales de cinema i a les llars de milers d’espanyols. Es tracta d’històries de gènere fantàstic i thriller, sense perdre de vista l’humor, i estan protagonitzades per alguns dels actors més reconeguts del panorama nacional, com Terele Pávez, Jose Coronado, Fele Martínez i Maribel Verdú. Cada relat està relacionat amb un aspecte de l’energia eficient: manteniment d’equips, eficiència a la llar, eficiència a la feina i mobilitat sostenible.

Arran del projecte, la companyia energètica ha actualitzat la seva pàgina web Al cine, com a casa (http://cine.gasnaturalfenosa.es) amb tota la informació i les novetats sobre CINERGIA. A més, a través de les xarxes socials llançarà nombroses promocions amb l’objectiu d’apropar el cinema a tots els espectadors.

Patrocini del Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya

La companyia energètica és patrocinadora del Festival per cinquena vegada consecutiva, tercera com a Patrocinador Principal. La seva aposta pel certamen posa de manifest, una vegada més, el seu ferm compromís amb la cultura, i més concretament amb el desenvolupament del cinema espanyol. El projecte CINERGIA i el patrocini cinematogràfic pretén ajudar una de les indústries que més s’ha vist afectada per la crisi, especialment en el cas dels festivals, que han sofert els darrers anys importants retallades en les seves fonts de finançament.

Durant els dies en què es desenvolupa el Festival de Sitges, la companyia disposa d’un espai propi al recinte del certamen, on mostra com és una casa eficient i difon consells d’eficiència energètica. Dins de l’espai, la Fundació Tomando Conciencia exposarà dues bicicletes del projecte Bicicletas sin Fronteras, amb la finalitat de captar fons per a comprar bicicletes perquè les nenes de la Fundació Vicente Ferrer a l’Índia puguin anar a l’escola.

A més, el Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa oferirà activitats dirigides a grups escolars, on els alumnes descobriran, interactuant amb l’exposició, les claus per a l’estalvi i l’eficiència energètica a la llar. L’espai compta amb electrodomèstics i productes energèticament eficients cedits per LG, Philips i Procter & Gamble.

El Sitges–Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya és el primer festival de cinema fantàstic del món i una de les manifestacions culturals amb més repercussió mediàtica del país. El suport de GAS NATURAL FENOSA al certamen, que va començar l’any 2010, s’emmarca en la seva campanya Al cine, com a casa, i és fruït del compromís social de la companyia energètica.

Compromís amb la cultura i el cinema

GAS NATURAL FENOSA manté un compromís de col•laboració amb la societat i en especial amb el món del cinema, a través del seu suport als principals festivals i sales de projecció del país. La companyia patrocina, entre d’altres, el Festival de San Sebastián, el Festival de Cine de Málaga, la Madrid Premiere Week i el Festival Internacional de Cine de Cartagena, així com 43 sales de cinema de la xarxa Cinesa a Espanya que porten el nom de Gas Natural Fenosa.

El seu compromís es reflecteix, per exemple, amb iniciatives com el CINELOW, la segona edició del qual tindrà lloc del 16 d’octubre al 15 de novembre al Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa, una iniciativa pionera els comissaris de la qual són l’actor i director Roger Coma i el director de cinema Xavier Miralles, amb vocació de donar visibilitat a produccions cinematogràfiques de baix cost.


Barcelona, 3 d’octubre de 2014.