El Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa inaugura el II Festival CINELOW, de cinema low cost i directors emergents

Data
17-10-2014
Categoria
Notícia corporativa
Tema

El certamen, que té la vocació de donar visibilitat a produccions fetes per directors emergents amb recursos modestos, tindrà lloc fins al 15 de novembre a l’auditori de la Fundació Gas Natural Fenosa (Plaça del Gas, 8), a Sabadell.

  • El cicle comptarà amb la projecció de 9 pel•lícules que han estat seleccionades pel Jurat, que es presentaran de la mà dels seus directors, i al final es repartiran 5 premis.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sabadell, Quim Carné, el director general de la Fundació Gas Natural Fenosa, Martí Solà, la directora del Museu del Gas, Eva Buch, i els comissaris del CINELOW, Xavier Miralles i Roger Coma, han inaugurat avui el II Festival CINELOW, de cinema low cost i directors emergents, que tindrà lloc fins al 15 de novembre a l’Auditori de la Fundació Gas Natural Fenosa, a Sabadell.

El Festival CINELOW és una iniciativa innovadora i pionera, promoguda per la Fundació Gas Natural Fenosa, amb vocació de donar visibilitat a produccions cinematogràfiques de baix cost. El certamen, comissariat per l’actor i director, Roger Coma, i el director de cinema, Xavier Miralles, és una plataforma per descobrir propostes audiovisuals alternatives de tanta riquesa artística i qualitat com les obres que es projecten en circuits comercials convencionals.

La convocatòria ha rebut 103 candidatures, de les quals els comissaris n’han seleccionat 9 a concurs i 1 per a la sessió de clausura, fora de concurs. Les obres seleccionades a concurs són exemple de la varietat de temàtiques que aborden les produccions produïdes de baix cost, i destaquen per la seva visió artística o bé pel contingut social dels seus arguments.

Els films es presentaran de la mà dels seus directors durant una xerrada posterior a la projecció, en la qual compartiran la seva experiència amb el públic assistent i el procés de creació de cadascun dels projectes. Al final, el certamen oferirà 5 premis: premi a Millor director, premi a Millor actor, premi a Millor actriu, premi a Millor pel•lícula i premi del Públic.

Com en la primera edició del festival, gràcies a un acord amb CINESA, les pel•lícules guanyadores del premi de Jurat i de Públic podran ser projectades en una sala de la seva xarxa, escollida entre el territori nacional. A banda, per tal de premiar l’assistència del públic, durant cada sessió es sortejaran 2 invitacions dobles entre els assistents.

El Jurat d’aquesta segona edició està format pel director i productor, Roger Coma, el director de cinema, Xavier Miralles, l’actriu Mar del Hoyo, el director i guionista, Roger Gual, i l’actor David Verdaguer, tots ells figures representatives del gènere low cost.

 

La Fundació Gas Natural Fenosa

La Fundació Gas Natural Fenosa, fundada el 1992 per GAS NATURAL FENOSA, té com a missió la sensibilització i educació mediambiental, la promoció de l’ús responsable de l’energia, així com la promoció d’activitats culturals orientades a la preservació i difusió del patrimoni històric i cultural del sector del gas i l’electricitat mitjançant el seu Museu del Gas, un museu corporatiu capdavanter en el seu camp, i del seu Arxiu Històric, considerat com un dels més representatius del país. Les seves activitats internacionals es duen a terme a Argèlia, Argentina, Brasil, Colòmbia, Costa Rica, Mèxic, Marroc, Itàlia i Moldàvia.

El Museu del Gas és un equipament cultural que combina l’exposició permanent amb l’organització d’exposicions i conferències, un programa educatiu per a escoles, activitats per a grans i petits i cicles de cinema i música.


Sabadell, 16 d’octubre de 2014.

Arxius relacionats