La Fundació Gas Natural Fenosa tanca la segona edició del Festival CINELOW amb una exitosa acollida per part del públic

Data
18-11-2014
Categoria
Notícia corporativa
Tema

Durant l'acte de cloenda, l'organització del festival de cinema low cost ha lliurat cinc premis, a llargmetratges que han destacat per la seva visió artística o bé pel seu contingut social.

  • La Fundació Gas Natural Fenosa ha impulsat el Festival CINELOW, del 16 d’octubre al 15 de novembre, al seu Museu del Gas de Sabadell.

El director general de la Fundació Gas Natural Fenosa, Martí Solà, els comissaris de Festival, Roger Coma i Xavier Miralles, i el membre del Jurat, Roger Gual, han clausurat avui la segona edició del Festival CINELOW. Festival de cinema low cost i directors emergents. Es tracta d’una iniciativa que té com objectiu donar visibilitat i projecció a produccions fetes amb recursos modestos per part de directors emergents. Més de 400 persones han passat per la seu de la Fundació Gas Natural Fenosa durant el mes de durada del certamen per veure els nou films projectats en competició, en una proposta cultural que ha destacat per la seva unicitat, fent possible el diàleg entre la creació cinematogràfica emergent i el públic.

Les pel·lícules del CINELOW que més èxit de convocatòria han tingut són Ruta 66, de Sergi Cervera, amb què va inaugurar-se el festival; La mujer que hablaba con los muertos, de César del Álamo; i El árbol sin sombra, de Xavier Miralles, pel·lícula fora de competició amb la qual avui s’ha clausurat la segona edició del certamen. El públic, que puntuava cadascuna de les pel·lícules projectades, ha valorat tots els films amb una mitjana de 7,50.

Durant la cloenda s’han entregat cinc premis, quatre dels quals han estat triats per un Jurat format per l’actor Roger Coma, el director Xavier Miralles, l’actriu Mar del Hoyo, el director Roger Gual, i l’actor David Verdaguer. El cinquè guardó, el Premi del Públic, ha estat votat pels mateixos assistents al festival. El film Mis Cármenes de Samuel Domingo, un documental que mostra la vida de la mare i de l’àvia del director, ha obtingut el Premi del Jurat a la millor pel·lícula. El Premi del Jurat al millor director ha recaigut sobre Omar A. Razzak pel fals documental Paradiso, un relat sobre la darrera sala X de Madrid. Hammudi Al-Rahmoun Font i Ann M. Perelló han guanyat els Premis del Jurat al millor actor i actriu respectivament per la pel·lícula Otel·lo, un thriller psicològic que planteja els límits morals que pot permetre’s un director a l’hora de crear la seva obra. El Premi del Públic a la millor pel·lícula ha estat per Al escuchar el viento, d’Alfonso Palazón, un retrat sobre la dificultat d’afrontar la malaltia i els moments finals de les nostres vides.

El Premi del Jurat a la millor pel•lícula és un guardó de 600 euros, mentre que les millors pel·lícules de Jurat i de Públic permetran als seus directors triar una sala de cinema de la xarxa CINESA de tot l’Estat on projectar el seu film.

El director general de la Fundació Gas Natural Fenosa, Martí Solà, ha agraït durant l’acte de cloenda la bona acollida del festival per part del públic, i ha explicat que el CINELOW és una proposta valenta i única per donar suport a la creació audiovisual emergent, que “s’emmarca en el compromís que la nostra empresa té amb el cinema”. Segons ha remarcat Solà, “es tracta d’una iniciativa dirigida a consumidors culturals exigents i àvids de nous formats, que ha tingut un gran èxit en les seves dues edicions, i per aquest motiu, la Fundació en fa una valoració molt positiva i té voluntat de donar-hi continuïtat amb futures edicions”.


Una tardor de cinema familiar al Museu del Gas

A banda d’aquesta iniciativa, el Museu del Gas ha ofert una programació continuada de cinema familiar al llarg de la tardor. Durant el mes d’octubre, el museu va acollir el cicle de cinema Pel·lis en família, que va comptar amb la projecció de quatre films d’animació que convidaven als més petits a reflexionar sobre diversos aspectes de la creativitat i la inventiva.

A més, amb motiu de la Setmana de la Ciència, el diumenge 23 de novembre a les 11.30 h, el Museu del Gas oferirà gratuïtament la projecció del llargmetratge d’animació Igor. La projecció de la pel•lícula es complementarà amb una activitat que explora els avenços de la ciència i que ofereix les eines perquè els joves participants puguin realitzar experiments científics a casa.


La Fundació Gas Natural Fenosa

La Fundació Gas Natural Fenosa, fundada el 1992 per GAS NATURAL FENOSA, té com a missió la sensibilització i educació mediambiental, la promoció de l’ús responsable de l’energia, així com la promoció d’activitats culturals orientades a la preservació i difusió del patrimoni històric i cultural del sector del gas i l’electricitat mitjançant el seu Museu del Gas, un museu corporatiu capdavanter en el seu camp, i del seu Arxiu Històric, considerat com un dels més representatius del país. Les seves activitats internacionals es duen a terme a Argèlia, Argentina, Brasil, Colòmbia, Costa Rica, Mèxic, Marroc, Itàlia i Moldàvia.

El Museu del Gas és un equipament cultural que combina l’exposició permanent amb l’organització d’exposicions i conferències, un programa educatiu per a escoles, activitats per a grans i petits i cicles de cinema i música.

 

Sabadell, 15 de novembre de 2014