El Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa oferirà diverses activitats per a infants i adults durant aquest Nadal

Data
17-12-2014
Categoria
Notícia corporativa
Tema

El calendari inclou tallers, exposicions i activitats solidàries, que podran gaudir tant les famílies com el públic adult.

 

El Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa té previst un ampli ventall d’activitats i iniciatives per al públic infantil i adult durant aquest Nadal, per tal de promoure l’ús responsable de l’energia, la preservació del medi ambient i el respecte pel patrimoni industrial.

 

D’una banda, fins el proper 21 de desembre, la Fundació Gas Natural Fenosa ofereix la programació “Fem Nadal al Museu del Gas”, que està formada per quatre tallers d’advent on les famílies aprenen tot allò que és imprescindible per crear l’ambient especial que caracteritza les festes nadalenques. Enguany, els assistents prepararan un ninot de neu i una corona de Nadal, aprendran com es celebren les festes a terres finlandeses i prepararan receptes dolces per a les dates assenyalades. Fins ara, els tallers d’advent que ja s’han realitzat han rebut la participació de més de 100 persones.

Activitats familiars per a una jornada solidària

El 14 de desembre, amb motiu de la celebració de La Marató de TV3, el Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa oferirà un taller de creació de cartes per als Reis Mags a la plaça del Gas d’11 a 14 h. Durant la jornada, l’Agrupació de Pessebristes de Sabadell realitzarà una activitat per aprendre a preparar pessebres que finalitzarà amb la cessió de tres diorames a la Fundació Gas Natural Fenosa, que podran trobar-se a la seva recepció fins al 6 de gener. Durant la jornada, tots els que ho desitgin podran visitar les exposicions del Museu del Gas realitzant una donació voluntària que s’entregarà íntegrament a La Marató de TV3, que enguany recapta fons econòmics per avançar en la investigació de les malalties del cor.

Una oferta d’activitats especials durant les Festes

Del 24 de desembre al 6 de gener, el Museu del Gas obrirà les seves portes en horari especial, en jornada de portes obertes. Les famílies amb infants podran visitar les exposicions de l’equipament cultural de la Fundació Gas Natural Fenosa i realitzar activitats autoguiades sobre energia, medi ambient i patrimoni. Els més petits podran endinsar-se en la reflexió sobre les energies i els reptes energètics del futur a través d’una proposta didàctica que fomenta la interacció i l’experimentació dels visitants.

Per últim, els nens i les nenes que durant les Festes s’apropin a la plaça del Gas a entregar la seva carta a l’Ambaixador Reial de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient podran escriure els seus desitjos al Racó dels Somnis que s’instal•larà a l’emblemàtica façana de la Fundació Gas Natural Fenosa.

Així mateix, fins el pròxim 11 de gener, podrà visitar-se l’exposició temporal La bellesa de la màquina. Fotografia industrial de Ramon de Baños (1890-1980), que presenta una selecció inèdita de fotografies que ens permet redescobrir el patrimoni industrial del país. El Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa ofereix visites comentades i tallers didàctics de l’exposició, amb cita prèvia.

Durant les Festes de Nadal, l’horari d’obertura al públic del Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa serà el següent:

24 de desembre: de 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 20.00 hores
25 de desembre: el Museu del Gas romandrà tancat
26 de desembre: de 16.00 a 20.00 hores
27, 28, 29, 30 i 31 de desembre, 1, 2, 3 i 4 de gener: de 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 20.00 hores
5 de gener: de 10.00 a 14.00 hores
6 de gener: el Museu del Gas romandrà tancat

Per a més informació, podeu consultar el web de la Fundació http://www.fundaciongasnaturalfenosa.org

La Fundació Gas Natural Fenosa

La Fundació Gas Natural Fenosa, fundada el 1992 per GAS NATURAL FENOSA, té com a missió la sensibilització i educació mediambiental, la promoció de l’ús responsable de l’energia, així com la promoció d’activitats culturals orientades a la preservació i difusió del patrimoni històric i cultural del sector del gas i l’electricitat mitjançant el seu Museu del Gas, un museu corporatiu capdavanter en el seu camp, i del seu Arxiu Històric, considerat com un dels més representatius del país. Tot plegat, combinat amb l’edició de publicacions especialitzades.

El Museu del Gas és un equipament cultural que combina l’exposició permanent amb l’organització d’exposicions i conferències, un programa educatiu per a escoles, activitats per a grans i petits i cicles de cinema i música.


Sabadell, 10 de desembre de 2014.