Gas Natural Fenosa patrocina la gala dels premis FEROZ® de la premsa i la crítica cinematogràfica

Data
28-01-2014
Categoria
Notícia corporativa
Tema

La companyia energètica dóna suport a aquesta iniciativa de l'Associació d'Informadors Cinematogràfics d'Espanya, fruit del seu compromís de col·laboració amb la societat i, en especial, amb el món del cinema.

  • Els premis Feroz, que tindran caràcter anual a partir del 2014, neixen amb la intenció de convertir-se en l'avantsala dels premis Goya, els grans premis del cinema espanyol.
  • En la primera edició celebrada ahir a Madrid, Stockholm va ser guardonada com a millor pel·lícula dramàtica, mentre que Tres bodas de más va ser triada com a millor comèdia.

Gas Natural Fenosa ha patrocinat la primera edició de la gala dels premis Feroz, els guardons atorgats per l'Associació d'Informadors Cinematogràfics d'Espanya per reconèixer el mèrit i la qualitat de la producció cinematogràfica espanyola durant l'any.

Aquesta iniciativa s'emmarca en la campanya Al cinema com a casa de Gas Natural Fenosa, i és fruit del compromís social i cultural de la companyia energètica, que es concreta en una àmplia tasca de patrocini en iniciatives que generin un alt valor per a la societat a les zones en què desenvolupa la seva activitat.

La primera edició es va celebrar ahir, en una cerimònia escrita i dirigida per Paco Cabezas i presentada per l'actriu @Alexandra Jiménez. La gala va estar precedida per una espectacular catifa vermella desplegada a la plaça del Callao, al cor de Madrid, per la qual van desfilar les grans estrelles del cinema espanyol i que va ser retransmesa en directe per Paramount Channel, que també ha emès un programa especial amb el resum dels millors moments de la catifa vermella.

La distribució de premis s'ha dividit en 11 categories: millor pel·lícula dramàtica, millor comèdia, millor direcció, millor actriu protagonista, millor actor protagonista, millor actriu de repartiment, millor actor de repartiment, millor guió, millor música original, millor tràiler i millor cartell. Stockholm va ser guardonada com a millor pel·lícula dramàtica, mentre que Tres bodas de más va ser triada com a millor comèdia.

A més, s'han lliurat dos premis addicionals designats pel comitè organitzador dels guardons: el Premi d'Honor que ha recaigut en l'actor José Sacristán com a reconeixement a tota una trajectòria i a Daniel Castro, el Premi Especial per Ilusión, la pel·lícula que segons l'Associació hauria merescut una millor sort comercial.

L'Associació d'Informadors Cinematogràfics d'Espanya és un grup plural de més de 170 periodistes i crítics dedicats a informar de cinema en diferents mitjans (televisió, ràdio, premsa i internet) de tot el país.

Suport al món del cinema

Gas Natural Fenosa manté un compromís de col·laboració amb la societat i, en especial, amb el món del cinema, mitjançant el suport als principals festivals i sales de projecció del país. La companyia patrocina, entre d'altres, el Festival de Cinema de Sant Sebastià-Zinemaldia, el Festival de Cinema de Màlaga, el Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya i el Festival Internacional de Cinema de Cartagena, així com 44 sales de cinema de la xarxa Cinesa a Espanya, que porten el nom de Gas Natural Fenosa.

L'estiu passat, Gas Natural Fenosa va patrocinar el Cicle Gas Natural Fenosa de Cine Itinerant, que va apropar el millor cinema espanyol a més de 9.000 persones de diferents ciutats del país. No fa gaire, la companyia ha presentat una segona edició, que té per objectiu portar pel·lícules amb nominacions als Goya 2014, una per ciutat, a deu municipis d'Espanya.

Amb el seu suport al món del cinema, Gas Natural Fenosa col·labora amb una de les indústries que s'ha vist més afectada per la crisi, especialment en el cas dels festivals, ja que ha patit fortes retallades en les seves fonts de finançament els darrers anys.

Madrid, 28 de gener de 2014