La Fundación Gas Natural Fenosa analitza a València oportunitats empresarials en el sector de l'energia i el medi ambient

Data
13-02-2014
Categoria
Notícia corporativa
Tema

Per al 2020, els ingressos en tecnologies relacionades amb l'energia i el medi ambient creixeran a escala mundial més del doble, fins a assolir un volum de 3,1 bilions d'euros, i podrien crear més de 2,8 milions de llocs de treball a la UE.

  • La multinacional energètica, a través de la seva Fundació, va presentar el Programa Primera Exportació d'ajuda a les pimes de qualsevol sector per fomentar l'exportació.

El director general d'Energia de la Conselleria d'Economia, Indústria, Turisme i Ocupació de la Generalitat Valenciana, Antonio Cejalvo, i el director general de la Fundación Gas Natural Fenosa, Martí Solà, han inaugurat avui a València el seminari "Emprendre amb energia". Per la seva part, la consellera d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig ha estat l'encarregada de la clausura de la jornada, que ha reunit més de 200 professionals d'empreses energètiques, industrials, instal·ladors i experts vinculats als sectors de l'energia, l'eficiència energètica i el medi ambient.

Al llarg del seminari, s'han exposat les oportunitats econòmiques i empresarials que s'obren al sector d'energia i medi ambient en un moment en què des d'Europa es presenten nous incentius. En aquest sentit, la jornada ha abordat l'estratègia del Govern d'Espanya en aquest terreny, així com els nous programes europeus de suport a projectes d'innovació en energia i a projectes empresarials de baixes emissions de carboni.

Així mateix, el director general de la Fundación Gas Natural Fenosa, Martí Solà, ha presentat el nou programa "La primera exportació" de la Fundación Gas Natural Fenosa destinat a ajudar petites i mitjanes empreses espanyoles, de qualsevol sector econòmic, en els seus primers passos de la seva activitat d'exportació a qualsevol país del món.

Energia i medi ambient com a oportunitats de negoci

La jornada s'ha iniciat amb la ponència de la directora de la Fundació Biodiversitat, Sonia Castañeda, que ha exposat la tasca d'aquesta entitat per promocionar l'ocupació i l'economia verda a través del programa i de la xarxa "emprendeverde" i ha explicat exemples concrets de projectes que donen suport a la creació d'ocupació i empreses en el sector energètic.

L'assessor del director general d'Energia de la Comissió Europea, Samuel Furfari, per la seva part, va explicar la visió de la política energètica i de clima de la Comissió Europea, així com els nous programes de suport a projectes d'innovació en energia i de baixes emissions de carboni. Furfari ha afirmat que el nou programa d'innovació tecnològica i investigació "Horitzó 2020" permetrà, per fi, constatar la coherència de la política de Recerca i Desenvolupament (R&D) amb la política energètica.

La jornada ha continuat amb l'anàlisi de les oportunitats per als operadors ja establerts. La responsable del departament de Planificació Estratègica i Gestió de Cartera a Gas Natural Fenosa, Amaia del Villar, ha parlat de l'estratègia que està adoptant la companyia energètica per posicionar-se geogràficament i en determinats negocis, per poder captar les múltiples oportunitats derivades del creixement de la demanda a les regions emergents i de la transformació de la cadena de valor de l'energia.

Per la seva part, la directora general d'Amphos 21, Lara Duro, ha presentat el desenvolupament d'aquest grup d'empreses de consultoria ambiental i el seu factor diferencial: l'enfocament científic permanent i el desenvolupament de solucions innovadores en l'àmbit mediambiental. A més, ha explicat que el creixement del grup ha estat relacionat amb els serveis vinculats amb el medi ambient i l'energia, els problemes dels quals han proporcionat una gran oportunitat i creixement de l'empresa.

El futur del sector energètic a la UE

El director de la Fundació Fòrum Ambiental, Leandro Barquín, ha explicat que per al 2020, els ingressos en tecnologies relacionades amb l'energia i el medi ambient creixeran a escala mundial més del doble, fins a assolir un volum de 3,1 bilions d'euros, i podrien crear més de 2,8 milions de llocs de treball a la UE. A més ha afegit que l'economia del medi ambient és considerada per la Comissió Europea com un dels tres motors principals en la pròxima dècada i que el creixement del sector ambiental suposa una gran oportunitat econòmica per a Espanya que s'ha d'aprofitar.

Per la seva part, el catedràtic d'Economia Aplicada de la Universitat de València, Juan Antonio Tomás Carpi, ha mostrat la significativa expansió de l'ocupació verda en la primera dècada del segle XXI, que va situar Espanya en un lloc destacat respecte als països compromesos amb la modernització ambiental del sistema productiu, i ha assenyalat les perspectives de creixement i ocupació de més qualitat que generaria el fet d'impulsar, des d'ara, una estratègia de foment de l'economia en l'àmbit de l'energia i el medi ambient.

Fundación Gas Natural Fenosa

Amb aquesta iniciativa, la Fundación Gas Natural Fenosa prossegueix el desenvolupament de la seva activitat, orientada a la promoció de la informació, la formació i la sensibilització de la societat en la millora de l'eficiència energètica i la innovació tecnològica en l'àmbit de l'energia de forma coherent amb el respecte i la preservació del medi ambient.

València, 13 de febrer de 2014