La Fundació Gas Natural Fenosa mostra a la Corunya l'evolució del discurs publicitari de la companyia a través de peces del seu fons històric

Data
21-02-2014
Categoria
Notícia corporativa
Tema

Una exposició inaugurada avui a la seu del Museu d'Art Contemporani Gas Natural Fenosa (MAC) explica, a través de la història de la publicitat i del disseny gràfic, l'evolució de la multinacional, que recentment va complir el 170è aniversari de la seva creació.

  • L'exposició ha estat comissariada i produïda pel Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa, equipament cultural especialitzat en patrimoni industrial i energia.
  • Algunes de les peces originals exposades són reflex de la història de l'empresa a Galícia.

El conseller d'Economia i Indústria de la Xunta de Galicia, Francisco Conde, el director general de la Fundació Gas Natural Fenosa, Martí Solà, i el delegat general de Gas Natural Fenosa a Galícia, Manuel Fernández Pellicer, han inaugurat avui, a la seu del Museu d'Art Contemporani Gas Natural Fenosa (MAC) a La Corunya, l'exposició "Publicidad para una historia.170 años de compañía".

La mostra, comissariada i produïda pel Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa, presenta una recopilació de la publicitat de Gas Natural Fenosa des del seu naixement el 1843, la qual cosa permet reconstruir l'origen, la història i la filosofia de la companyia i repassar l'evolució de la publicitat i la transformació de la societat.

L'exposició, que estarà oberta al públic fins al proper 6 d'abril de 2014, pretén donar a conèixer de manera lúdica i gràfica universos de records i curiositats que permeten reconstruir i explicar l'origen i l'evolució de Gas Natural Fenosa, i també la història tecnològica, econòmica i social del nostre país.

Durant la seva intervenció, el conseller d'Economia i Indústria, Francisco Conde, ha destacat el vincle de Gas Natural Fenosa amb la història industrial de Galícia, reflectit en l'exposició "Publicidad para una historia.170 años de compañía".

Publicitat per a la història gallega de la companyia

A través d'una selecció de peces i de fons documentals, el Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa ofereix, a través d'aquesta mostra, un recorregut per la publicitat de la companyia. Les campanyes de comunicació –de naturalesa efímera– s'han convertit en obres d'un alt valor històric i artístic. Algunes de les peces exposades són, a més, reflex de la història de l'empresa a Galícia, des dels primers passos de la indústria del gas a Galícia, a mitjan segle XIX, amb la posada en marxa de les fàbriques del gas a les principals localitats gallegues, passant per una selecció de noticiaris del NODO, on es parla de l'activitat industrial relacionada amb el sector de l'energia a Galícia fins a la història més recent de la companyia amb la integració d'Unión Fenosa i Gas Natural.

Fundació Gas Natural Fenosa i el seu Museu del Gas

La Fundació Gas Natural Fenosa, fundada el 1992, orienta les seves activitats a la sensibilització i l'educació mediambiental, al voltant de l'energia i el medi ambient, i promou activitats culturals orientades a la preservació i la difusió del patrimoni històric i cultural del sector. Així mateix, desenvolupa accions en l'àmbit internacional a diferents països de l'Amèrica Llatina i al Magrib.

Amb un enfocament plural i interdisciplinari, el Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa, inaugurat el 2012 a Sabadell (Barcelona), disposa d'un programa cultural ric per a tots els públics i que es desenvolupa al llarg de tots els dies de l'any. Per això, combina les seves tasques de difusió del patrimoni industrial dels sectors del gas i de l'electricitat i l'organització d'exposicions amb conferències, un programa educatiu per a escoles, activitats per a grans i petits, cicles de cinema i música i també amb l'edició de publicacions especialitzades.

El Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa, hereu dels 170 anys d'història de la companyia, proposa un recorregut pels canvis socials i econòmics esdevinguts durant els segles XIX i XX, gràcies a l'evolució de la tecnologia desenvolupada per empreses líders com Gas Natural Fenosa.

L'arxiu històric de la Fundació Gas Natural Fenosa, preservat pel Museu del Gas, reuneix més de 3.000 metres de prestatgeries catalogades i és un dels arxius d'empresa més significatius del país. Es tracta d'un centre especialitzat de referència, capaç d'explicar la nostra història industrial a través dels documents que conserva.

La Corunya, 21 de febrer de 2014

 

Museu d'Art Contemporani Gas Natural Fenosa (MAC)

Avinguda d'Arteixo, 171 - La Corunya

De dimarts a dissabte, d'11 h a 14 h i de 17 h a 21.30 h. Diumenges i dies festius d'11 h a 14 h. Dilluns tancat

 

Arxius relacionats