La Fundació Gas Natural Fenosa i la universitat de Tànger promouen l'eficiència energètica al Marroc

Data
17-03-2014
Categoria
Notícia corporativa
Tema

L'objectiu d'aquestes jornades organitzades a Tànger ha estat crear un espai d'intercanvi entre actors públics i privats per explorar els reptes i les oportunitats de l'eficiència energètica com una palanca estratègica per al creixement econòmic sostenible.

La Fundació Gas Natural Fenosa, l'Associació Marroquina per un Desenvolupament Sostenible i l'Escola Nacional de Ciències Aplicades (ENSA) de Tànger (Universitat Abdelmalek Esaadi de Tetuan-Tànger, UAE) van celebrar les jornades "Eficiència Energètica: l'aposta guanyadora per a un creixement econòmic sostenible", que van tenir per objectiu explorar els reptes i les oportunitats de l'eficiència energètica com una eina fonamental per al desenvolupament d'un creixement econòmic sostenible.

La jornada d'inauguració, que va tenir lloc a la seu del Govern de la regió de Tànger-Tetuan, va disposar de la intervenció de la ministra delegada davant del ministre d'Energia, de Mines, de l'Aigua i del Medi Ambient, responsable del Medi Ambient, del president del Consell Regional de Tànger-Tetuan, del president de la Universitat Abdelmalek Essaa, del director de l'ENSA de Tànger, del president de l'Association Marocaine pour un Environnement Durable i del coordinador de projectes internacionals de la Fundació Gas Natural Fenosa.

Durant les jornades, que es van celebrar al llarg de tres dies i a les quals van assistir més de 250 persones, es van organitzar diverses conferències i taules rodones amb experts nacionals i internacionals que van debatre sobre els desafiaments que representa l'eficiència energètica a escala nacional en sectors clau com la indústria, la construcció i el desenvolupament urbà.

La Fundació Gas Natural Fenosa al Marroc

Aquestes jornades s'emmarquen en l'acord de col·laboració signat amb l'Escola Nacional de Ciències Aplicades de Tànger el 2008 per promoure, entre altres objectius, una cultura de desenvolupament sostenible. Així mateix, actualment la Fundació dóna suport a les activitats de l'Institut Princesa Lalla Meryem per a nens autistes de Tànger, després de col·laborar en la seva posada en marxa.

La Fundació Gas Natural Fenosa té com a objectiu principal contribuir a la sensibilització i l'educació sobre la protecció del medi ambient als països en què és present la companyia, sense oblidar projectes que pel seu contingut tecnològic o de formació facin una aportació positiva a la societat.

Barcelona, 17 de març de 2014.