Gas Natural Fenosa patrocina la 17a edició del Festival de Cinema de Màlaga del 21 al 29 de març

Data
18-03-2014
Categoria
Notícia corporativa
Tema

La companyia energètica serà present en aquest certamen per sisè any consecutiu, en el marc de la campanya "Al cinema, com a casa", i resultat del seu compromís social i cultural amb la ciutat de Màlaga

  • A la plaça de la Constitució instal·larà un espai en forma de màquina de crispetes gegant, on regalarà obsequis i entrades per al certamen

Gas Natural Fenosa patrocina la 17a edició del Festival de Màlaga. Cinema Espanyol, que tindrà lloc del 21 al 29 de març a la ciutat andalusa. Es tracta d'una iniciativa emmarcada dins la campanya "Al cinema, com a casa", i és el resultat del compromís social de la companyia energètica, molt vinculada empresarialment amb la ciutat de Màlaga.

Un total de 15 pel·lícules componen la secció oficial d'aquesta nova edició del festival, entre les quals s'inclou No ploris, vola, de Claudia Llosa, que inaugurarà el certamen. La clausura serà a càrrec d'Emilio Aragón, que acudeix al Festival amb el film, fora de concurs, Una noche en el viejo México.

Durant la setmana que dura el festival passaran pels diferents espais del certamen grans figures del cinema espanyol i es reconeixerà actors de la talla de José Sacristán i Maribel Verdú, i del cineasta Pablo Berger. A més a més, directors com Jorge Torregrossa i Paco León, que presenta en el certamen la seva segona pel·lícula, competiran per la Biznaga de Oro amb directors novells com Carlos Marques-Marcet o Beatriz Sanchís.

Gas Natural Fenosa manté així el seu compromís per contribuir al desenvolupament cultural, que va més enllà de la seva activitat empresarial i que es concreta en una àmplia tasca de patrocini en iniciatives que generin un valor per a la societat a les zones en les quals la companyia és present. En el cas del Festival de Màlaga, l'empresa col·labora en el suport i desenvolupament de la cultura a través del setè art.

Gas Natural Fenosa al festival

La companyia energètica disposarà, durant tota la setmana que dura el festival, d'un espai situat a la plaça de la Constitució que representarà una màquina de crispetes gegant en què les persones que s'hi apropin podran participar en el sorteig d'obsequis i entrades per al certamen.

D'altra banda, i amb l'objectiu d'apropar el festival i les seves projeccions al públic, Gas Natural Fenosa va a dur a terme una acció online a les seves xarxes socials. Les persones interessades a participar-hi tan sols hauran de registrar-se i contestar una sèrie de preguntes relacionades amb el cinema. El premi seran entrades dobles per a pel·lícules de diferents seccions del certamen.

La companyia energètica repartirà també, de franc, ventalls caça-autògrafs als fans que s'apropin cada dia a la catifa vermella del Festival de Màlaga. Cinema Espanyol, al Teatre Cervantes.

A més, igual que a l'anterior edició, l'energètica espanyola patrocinarà el Premi Gas Natural Fenosa del públic al millor llargmetratge, que el director general de Comunicació i del Gabinet de Presidència, Jordi Garcia, lliurarà durant la gala de clausura, el 29 de març, al Teatre Cervantes de la ciutat andalusa.

Donant suport al cinema

Gas Natural Fenosa manté un compromís de col·laboració amb la societat i en especial amb el món del cinema, a través del suport als principals festivals i sales de projecció del país. A més del Festival de Màlaga. Cinema Espanyol, la companyia patrocina el Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià, el Festival de Cinema Fantàstic de Sitges i el Madrid Premiere Week, a més de 43 sales de cinema de la xarxa Cinesa a Espanya, que porten el nom de Sala Gas Natural Fenosa.

A més, en col·laboració amb l'Acadèmia de Cinema Espanyol, la companyia energètica organitza el Cicle Gas Natural Fenosa de Cinema Itinerant, amb l'objectiu d'apropar i potenciar el cinema espanyol a diferents municipis d'Espanya.

Amb el seu suport al món del cinema, Gas Natural Fenosa col·labora amb una de les indústries que més s'ha vist afectada per la crisi, especialment en el cas dels festivals, que els darrers han patit anys retallades considerables en les seves fonts de finançament.

 

Màlaga, 18 de març de 2014.