La Fundació Gas Natural Fenosa és la primera en transparència, segons la fundación Compromiso

Data
19-03-2014
Categoria
Notícia corporativa
Tema

La Fundació Gas Natural Fenosa lidera per tercera vegada la classificació de transparència de les fundacions empresarials espanyoles, segons l'informe Construir Confianza 2013.

  • La fundació Compromiso y Transparencia atorga a la fundació de la multinacional energètica la qualificació més alta després d'examinar les categories de missió, programes i activitats, patronat, òrgans de govern i informació econòmica, entre d'altres.

La Fundació Gas Natural Fenosa és la fundació d'empresa més transparent d'Espanya, segons l'estudi elaborat per la fundació Compromiso y Transparencia, que analitza la transparència informativa de les 50 fundacions empresarials més importants del nostre país.

En la cinquena edició, l'informe Construir Confianza 2013 avalua aspectes en funció de si les fundacions publiquen o no la informació següent a la seva pàgina web: informació de contacte, publicació de la missió de l'empresa, descripció dels programes i activitats que duu a terme, informació dels directius i sobre l'òrgan de govern, així com informació econòmica relativa a la fundació.

La Fundació Gas Natural Fenosa ofereix informació completa de cadascun dels punts analitzats i, amb 17 punts, és l'entitat més ben posicionada en la classificació, juntament amb la fundació Atresmedia, seguida per la fundació Seur.

En l'anàlisi pels sectors empresarials a què pertanyen les fundacions corporatives, es desprèn que el d'assegurances i energia és dels que disposa de més fundacions transparents. A més, l'informe destaca, de la major part de les fundacions analitzades, el bon ús del web per comunicar els seus programes i activitats, així com l'avenç que s'ha produït respecte a la informació dels òrgans de govern i del patronat, on es registra el major augment respecte a l'edició passada.

Fundació Gas Natural Fenosa

La Fundació Gas Natural Fenosa, fundada el 1992, orienta les seves activitats a la sensibilització i l'educació mediambiental, al voltant de l'energia i el medi ambient, i promou activitats culturals orientades a la preservació i la difusió del patrimoni històric i cultural del sector. Així mateix, desenvolupa accions en l'àmbit internacional a diferents països de l'Amèrica Llatina i al Magrib.

També promou activitats culturals i educatives orientades a la promoció d'un ús responsable de l'energia, la preservació del medi ambient i el respecte pel patrimoni industrial. L'equipament corporatiu cultural de la Fundació Gas Natural Fenosa és l'únic museu a Espanya de les seves característiques.

Barcelona, 19 de març de 2014.