Gas Natural Fenosa és la cinquena empresa espanyola entre les 2.000 companyies més grans cotitzades del món, segons la revista 'Forbes'

Data
09-05-2014
Categoria
Notícia corporativa
Tema

La multinacional és una de les energètiques espanyoles que més avança en el rànquing d'aquest any i millora nou posicions respecte al 2013.

  • La companyia espanyola ocupa la posició 230 de la classificació Global 2000, elaborada per la prestigiosa publicació nord-americana.

Gas Natural Fenosa és la cinquena empresa espanyola entre les 2.000 companyies més grans del món que cotitzen a la borsa, segons l'edició 2014 del rànquing Global 2000 que elabora anualment la revista nord-americana Forbes.

L'energètica espanyola se situa al lloc 230, i avança nou posicions respecte a la llista de 2013, en què va ocupar el lloc 239. El rànquing, que aquest any està liderat per tres bancs xinesos, ICBC (Industrial & Commercial Bank of China), China Construction Bank i Agricultural Bank of China, també inclou altres companyies espanyoles com Telefónica, BBVA, CaixaBank i Abertis.

La xifra de negocis, els beneficis, els actius de les companyies i el seu valor de mercat són alguns dels paràmetres que la publicació té en compte per elaborar la llista. La classificació definitiva es configura a partir de la suma total de les puntuacions en cadascun d'aquests paràmetres.

Global 2000

El rànquing Global 2000 d'aquest any engloba 62 països, en compració dels 46 que hi havia en la primera edició de 2003. El conjunt de les companyies presents a la llista aquest any tenen uns ingressos de 38 bilions de dòlars i un valor al mercat de 44 bilions de dòlars. Tots els paràmetres han crescut respecte al rànquing de 2013, i el valor de mercat de les companyies és el que més ha augmentat, un 13%. Les companyies presents al Global 2000 ocupen 90 milions de persones a tot el món.

GAS NATURAL FENOSA

Gas Natural Fenosa és una de les companyies multinacionals líders en el sector del gas i l'electricitat, és present a 25 països i disposa de prop de 20 milions de clients i una potència instal·lada de 15,4 gigawatts. És la companyia integrada en gas i electricitat més gran d'Espanya i Llatinoamèrica, líder en comercialització de gas natural a Ibèria i primera distribuïdora de gas natural de Llatinoamèrica. Així mateix, és un dels operadors més grans de gas natural liquat (GNL) al món i referent a la conca atlàntica i mediterrània, on opera 30 bcm.


Barcelona, 9 de maig de 2014.