El MAC inaugura avui la "13a Mostra Internacional Gas Natural Fenosa", que compleix 25 anys en aquesta edició

Data
29-07-2014
Categoria
Notícia corporativa
Tema

L'exposició, que recull 50 obres seleccionades pel jurat del certamen, es podrà visitar fins al pròxim 26 d'octubre.

  • Gas Natural Fenosa convoca aquest certamen biennal d'art des de l'any 1989 per promocionar i donar visibilitat als nous valors artístics.

El Museu d'Art Contemporani Gas Natural Fenosa (MAC) inaugura avui la 13a edició de la biennal d'art contemporani, "Mostra Internacional Gas Natural Fenosa", que aquest any compleix el seu 25è aniversari. El conselleiro de Cultura, Educació i Ordenació Universitària de la Xunta de Galicia, Jesús Vázquez, l'alcalde de la Corunya, Carlos Negreira, el delegat general de Galícia de Gas Natural Fenosa, Manuel Fernández Pellicer, el president del Jurat de la Mostra, Antón Castro, i la directora del MAC, Carmen Fernández Rivera, lliuraran aquesta tarda els premis als guanyadors del certamen.

L'exposició "13a Mostra Internacional Gas Natural Fenosa" reuneix un total de 50 obres, de les quals 42 són d'artistes espanyols (15 gallecs) i 8 d'altres nacionalitats, seleccionades pel jurat d'entre les 602 presentades, d'artistes procedents de 29 països diferents. La mostra estarà oberta al públic a l'espai expositiu del Museu d'Art Contemporani Gas Natural Fenosa a la Corunya fins al pròxim 26 d'octubre.

Tretze edicions en 25 anys avalen la "Mostra Internacional Gas Natural Fenosa" com un referent internacional i una plataforma per a nous valors del món de l'art, així com un espai d'art consolidat i reconegut pels artistes, la crítica i el públic. Al llarg de la seva història, la Mostra ha anat ampliant els seus límits artístics i geogràfics, seguint el ritme de les tendències artístiques contemporànies. En el conjunt de les seves tretze convocatòries, s'han presentat més de 8.000 propostes d'artistes espanyols i estrangers i Gas Natural Fenosa va adquirir prop de 200 obres que formen part dels fons de la seva col·lecció d'art contemporani.

Premis de la "13a Mostra Internacional Gas Natural Fenosa"

El jurat de la "13a Mostra Internacional Gas Natural Fenosa", presidit per Antón Castro Fernández, i amb Ángela Molina com a vocal i Alicia Fernández com a secretària, va decidir per unanimitat, d'acord amb les bases de la convocatòria, atorgar els premis a les obres següents:

  • Primer premi dotat amb 15.000 euros, per a Lois Patiño (Vigo, Pontevedra, 1983) per l'obra Montaña en ombra.
  • Segon premi dotat amb 10.000 euros, per a Iñaki Gracenea (Hondarribia, Guipúscoa, 1972) per l'obra Cahiers des fleurs-jxa.
  • Tercer premi dotat amb 7.000 euros, per a José Ramón Ais (Bilbao, Biscaia, 1971) per l'obra Parque natural 2.

D'altra banda, com en les anteriors edicions del certamen, l'Ajuntament de la Corunya ha convocat, a més, el Premi Julián Trincado, dotat amb 6.750 euros, a la millor obra d'autor gallec presentada en la "13a Mostra Internacional Gas Natural Fenosa", que ha recaigut en Álvaro Negro (Lalín, Pontevedra, 1973) per l'obra Estela II.

25 anys d'energia creativa

Amb motiu del 25è aniversari de la "Mostra Internacional Gas Natural Fenosa", la companyia energètica, a través del seu Museu d'Art Contemporani, desenvolupa el Projecte 25 anys d'Energia Creativa, amb l'objectiu de consolidar el compromís de la companyia en la promoció de la formació, la producció, la professionalització i la internacionalització del sector cultural i creatiu de Galícia.

El suport als creadors gallecs i l'incentivament de la producció artística ha estat, durant els darrers anys, tan important per al MAC com la mateixa activitat expositiva o la programació d'activitats per al públic general. El Museu vol continuar incentivant la producció artística local, contribuir a la promoció dels creadors gallecs i promoure la mobilitat internacional i intercanvi d'artistes i altres professionals de la cultura, entre altres activitats. En aquest sentit, el MAC inicia un nou programa de suport al sector cultural i artístic gallec, amb especial atenció a l'educació artística dels nens i adolescents de la comunitat.

Compromís amb la societat i amb el sector cultural de Galícia

El Museu d'Art Contemporani Gas Natural Fenosa (MAC) és un centre multidisciplinari de cultura contemporània, un espai dinàmic, flexible i obert, que combina l'activitat expositiva amb la integració i participació ciutadana, a fi d'estimular la creació artística dins de tots els àmbits culturals.

Al llarg dels anys, el MAC s'ha consolidat no només com a seu expositiva, sinó també com un lloc de trobada per a artistes, aficionats i públic, i ofereix un ampli programa d'activitats culturals, educatives, socials i artístiques que inclouen exposicions temporals, cicles de conferències, tallers per a escolars i per a professionals. Destaca també l'àmplia activitat del museu en el camp de l'acció social, amb un singular programa de participació social a través de l'art contemporani adreçat a persones amb discapacitat.

La Corunya, 28 de juliol de 2014