Gas Natural Fenosa posa en marxa un programa de voluntariat ambiental corporatiu entre els seus empleats

Data
05-08-2014
Categoria
Notícia corporativa
Tema

La companyia energètica col·laborarà amb la Fundació Global Nature en la realització d'accions de voluntariat ambiental corporatiu amb l'objectiu de fomentar entre els seus empleats una actitud positiva en la conservació del medi natural i de la biodiversitat.

El director de Compres, Prevenció i Serveis Generals de GAS NATURAL FENOSA, Antonio Lucas, i el director gerent de la Fundació Global Nature, Eduardo de Miguel, han signat un conveni de col·laboració a través del qual la multinacional energètica posarà en marxa un programa de voluntariat ambiental corporatiu per als seus empleats en què s'emmarquen diferents activitats al llarg d'aquest any i del proper, de conservació i educació ambiental en entorns naturals propers als centres de treball de Madrid i Barcelona.

L'objectiu del programa és aconseguir que els participants en les diferents iniciatives percebin la relació que tenen amb la naturalesa i amb els seus companys d'una manera molt diferent de l'habitual, i donar-los l'oportunitat sobre el terreny d'observar i millorar l'entorn natural.

En l'àrea de Madrid, els voluntaris participaran en la restauració i conservació dels entorns llacunars que formen la Reserva de la Biosfera de la Mancha Húmeda. Amb aquesta iniciativa s'amplia el marc de col·laboració de la companyia en el Projecte LIFE "Zones humides de la Manxa", coordinat per la Fundació Global Nature i la Junta de Comunitats de Castella-la Manxa i que rep el suport de la Comissió Europea i Acció Natura. Aquest projecte té per objectiu recuperar les estepes salines i els espartars que apareixen entorn de les llacunes manxegues, hàbitats prioritaris per a la Unió Europea.

En l'àrea de Barcelona, les activitats es desenvoluparan al terme de Badalona, al Parc Natural de la Serralada de Marina, a la vall de Sant Jeroni de la Murtra, on es duran a terme diverses accions encaminades a la millora ambiental dels itineraris, i s'organitzaran "vivències de biodiversitat", anellatge d'aus i col·locació de caixes niu o menjadores en col·laboració amb tècnics especialitzats.

Compromís amb el medi ambient i l'entorn

GAS NATURAL FENOSA manté un ferm compromís amb la societat i des de fa anys ha anat desenvolupant una cultura empresarial de respecte i sensibilització pel medi ambient i la millora de l'entorn que és permanentment traslladada als seus empleats, clients, subministradors i a la societat en general.

Seguint aquesta línia, la companyia incorpora el compromís amb la preservació de la biodiversitat al desenvolupament de tots els seus negocis i activitats i ha definit una estratègia en sostenibilitat ambiental que es fonamenta en aquests tres objectius: minimització dels impactes sobre els ecosistemes, conservació del capital natural i mitigació de l'escalfament global.

La companyia acaba de publicar l'Informe de Biodiversitat, que recull les millors pràctiques en relació amb l'estudi i la conservació del medi natural, i d'educació i sensibilització ambiental.

Fundació Global Nature

La Fundació Global Nature treballa des de fa més de 20 anys en la conservació d'espais i espècies, així com en la restauració d'ecosistemes degradats, amb especial dedicació a les zones humides. Durant aquests anys, la Fundació ha col·laborat amb entitats públiques i privades per tal de desenvolupar activitats encaminades a conservar la biodiversitat, tant a Espanya com en el marc de projectes de cooperació al desenvolupament.

Com a fundació beneficodocent, tots els projectes de l'entitat tenen un component de sensibilització ambiental que es desenvolupa a través de cursos, tallers o voluntariats corporatius sobre el terreny.


Barcelona, 5 d'agost de 2014

Arxius relacionats