La Fundació Gas Natural Fenosa organitza la primera jornada formativa del programa "Primera exportació" a Castella i Lleó

Data
23-09-2014
Categoria
Notícia corporativa
Tema

El programa "Primera exportació" és un projecte de la Fundació Gas Natural Fenosa per formar i assessorar gratuïtament pimes de qualsevol sector que vulguin fer la seva primera exportació.

  • La iniciativa és un nou pas en el compromís de Gas Natural Fenosa que, a través de la seva fundació, contribueix al desenvolupament econòmic, industrial i empresarial a la regió.

El director general de la Fundació Gas Natural Fenosa, Martí Solà, i el cap de Promoció Internacional de l'Agència d'Innovació, Finançament i Internacionalització Empresarial de Castella i Lleó (ADE), Óscar Lázaro, han inaugurat avui, a l'Edifici de Solucions Empresarials de la Junta de Castella i Lleó, a Arroyo de la Encomienda (Valladolid), la primera jornada formativa del programa "Primera exportació" a Castella i Lleó, que ha reunit més de cinquanta professionals de petites i mitjanes empreses castellanolleoneses.

El programa "Primera exportació" és un projecte de la Fundació Gas Natural Fenosa que té per objectiu formar i assessorar gratuïtament pimes de tot el territori espanyol que vulguin fer la seva primera exportació, a través d'un complet pla de formació gratuït i continu.

Els assistents a la sessió d'avui, "Primera exportació:Un repte assumible per a qualsevol pime", han disposat de l'assessorament del director executiu del programa "Primera exportació" de la fundació, Emilio Segura, el qual ha tractat les claus per fer un autodiagnòstic de les capacitats exportadores d'una pime.

També hi han participat experts del món de l'empresa de diferents sectors, institucions i de l'Administració Pública. Per exemple, la product manager de DHL Express Servicios, Marta Belloso, la qual ha exposat alguns consells pràctics per evitar incidències i optimitzar el transport internacional i les duanes.

Per la seva part, el responsable de Comerç Exterior de ”la Caixa”, Antonio Llorente, ha analitzat els mètodes per reduir les possibilitats de risc financer, a través dels mètodes de cobrament i pagament de comerç exterior, mentre que el cap de l'Àrea d'Informació, Formació i Xarxa Exterior de l'ADE, Marcs Sierra, ha assenyalat les pautes i les possibilitats de finançament i internacionalització empresarial a Castella i Lleó.

Finalment, el director comercial i gerent de la formatgeria La Antigua de Fuentesaúco, Fernando Fregeneda, ha traslladat la seva experiència professional com un clar exemple de l'èxit que pot arribar a assolir una pime regional a través de l'exportació dels seus productes a altres mercats, si escau, del sector agroalimentari.

Programa "Primera exportació"

El programa "Primera exportació" de la Fundació Gas Natural Fenosa se centra en acompanyar les pimes a fer els seus primers passos en l'àmbit de l'exportació a qualsevol part del món, a través d'un complet pla de formació gratuït i continu que inclou sessions formatives presencials i en línia, assessorament i tutories personalitzades a través de les quals els participants adquireixen coneixements en temes com el màrqueting internacional, la gestió empresarial i la formació de preus, entre d'altres.

El programa que la Fundació Gas Natural Fenosa va crear el 2001 a l'Argentina s'ha implantat aquest any per primera vegada a Espanya. Per participar en el programa, les empreses interessades han d'aportar un CIF i inscriure's en el programa a través del web www.fundaciongasnaturalfenosa.org.

Una nova iniciativa de la Fundació Gas Natural Fenosa a Castella i Lleó

La implantació d'aquest programa per ajudar les pimes de Castella i Lleó és un nou pas en el compromís de Gas Natural Fenosa amb aquesta comunitat, que també a través de l'activitat de la seva fundació contribueix al desenvolupament econòmic, industrial i empresarial generant riquesa, ocupació i progrés.

La Fundació Gas Natural Fenosa, fundada el 1992, orienta les seves activitats a la promoció de la informació, la formació i la sensibilització de la societat en la millora de l'eficiència energètica i la innovació tecnològica en l'àmbit de l'energia, de manera coherent amb el respecte i la protecció del medi ambient, i promou activitats culturals a través del seu Museu del Gas, dirigides a la preservació i la difusió del patrimoni històric i cultural del sector. Les seves activitats internacionals es duen a terme a Algèria, l'Argentina, el Brasil, Colòmbia, Costa Rica, Mèxic, el Marroc, Itàlia i Moldàvia.

Valladolid, 23 de setembre de 2014.
 

Arxius relacionats