La Fundació Gas Natural Fenosa facilita intercanvis comercials entre pimes espanyoles i argentines per fomentar les seves exportacions

Data
13-10-2014
Categoria
Notícia corporativa
Tema

Durant aquesta setmana, set empresaris espanyols i quinze argentins faran un curs de comerç exterior al Barcelona School of Management de la Universitat Pompeu Fabra, becats per la Fundació Gas Natural Fenosa.

  • La Fundació organitzarà intercanvis i acords comercials entre ells per fomentar el procés d'internacionalització de les seves pimes.
  • Aquesta iniciativa forma part del Programa Primera Exportació de la Fundació Gas Natural Fenosa, creat el 2001 a l'Argentina i implantat aquest any a Espanya, on ja disposa de més de 300 pimes inscrites.

La Fundació Gas Natural Fenosa organitza, durant aquesta setmana, una trobada entre set empresaris espanyols i quinze empresaris argentins, amb l'objectiu de facilitar intercanvis i acords comercials entre ells i fomentar així el procés d'internacionalització de les seves pimes. A més a més, els empresaris faran un curs de comerç exterior al Barcelona School of Management de la Universitat Pompeu Fabra, gràcies a una beca de la Fundació Gas Natural Fenosa.

Les empreses espanyoles participants pertanyen a diversos sectors productius: serveis de publicitat, consultoria relacionada amb la geologia i el medi ambient, consultoria en projectes científics, industrials i tecnològics, serveis professionals d'arquitectura, processament, tractament, gestió i reciclatge d'aparells i equips elèctrics i electrònics i fabricació d'aliments per a ramaderia i avicultura.

Per la seva part, les empreses argentines pertanyen a sectors com la informàtica, el màrqueting, la il·luminació intel·ligent, serveis per a la indústria de l'automòbil, la consultoria, el comerç de plantes ornamentals, la producció agropecuària i la fabricació de teulades metàl·liques, de dispositius mèdics, de calçat esportiu, entre d'altres.

Aquesta iniciativa s'emmarca dins del Programa Primera Exportació de la Fundació Gas Natural Fenosa, que té per objectiu facilitar l'exportació a les petites i mitjanes empreses, millorar la seva capacitat d'associar-se i oferir formació, assessorament i seguiment.

Aquest programa va néixer el 2001 a l'Argentina amb la voluntat de crear una alternativa per poder afrontar la crisi econòmica del país en aquell moment. Des de la creació del programa, ha permès a més de 25.000 empreses rebre una formació en comerç exterior, i a 1.200 pimes argentines convertir-se en noves exportadores.

Implantació a Espanya

Avalada per l'èxit a Argentina, on el programa s'ha convertit en una iniciativa reconeguda i valorada per l'àmbit empresarial que li ha fet mereixedora de 32 premis i diverses distincions, la Fundació va decidir aquest any implantar el programa a Espanya, on ja disposa de més de 300 pimes inscrites i ja ha dut a terme 8 sessions formatives. Així mateix, ha signat acords amb diverses institucions per impulsar el programa al nostre país, com ara la Cambra de Comerç de Barcelona, Aragón Exterior i l'Agència per a la Competitivitat de l'Empresa del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya (ACCIÓ).

El Programa Primera Exportació se centra a acompanyar les pimes a fer els seus primers passos en l'àmbit de l'exportació a qualsevol part del món, a través d'un complet pla de formació gratuït i continu que inclou sessions formatives presencials i en línia, assessorament i tutories personalitzades a través de les quals els participants adquireixin coneixements en temes com el màrqueting internacional, la gestió empresarial i la formació de preus, entre d'altres. Per participar en el programa, les empreses interessades han d'aportar un CIF i inscriure's en el programa a través del web www.fundaciongasnaturalfenosa.org, i és totalment gratuït.

Viatge de negocis d'empresaris argentins

Aquest any es compleix la vuitena edició del Viatge de Capacitació i Negocis d'empresaris argentins a Espanya, en el marc del Programa Primera Exportació a l'Argentina. Fins ara, hi han participat més de 180 empresaris.

La setmana de formació i negocis serà clausurada el proper divendres amb la participació del cònsol general de la República Argentina a Barcelona, Alejandro E. Alonso, el director general de la Fundació Gas Natural Fenosa, Martí Solà, la directora general de la Barcelona School of Management, Carme Martinell, la directora de Comunicació de Gas Natural Fenosa a l'Argentina, Bettina Llapur, i el director del Programa de Primera Exportació, Pablo Furnari.

La Fundació Gas Natural Fenosa

La Fundació Gas Natural Fenosa, fundada el 1992, orienta les seves activitats a la promoció de la informació, la formació i la sensibilització de la societat en la millora de l'eficiència energètica i la innovació tecnològica en l'àmbit de l'energia, de manera coherent amb el respecte i la protecció del medi ambient, i promou activitats culturals a través del seu Museu del Gas, dirigides a la preservació i la difusió del patrimoni històric i cultural del sector. Les seves activitats internacionals es duen a terme a Algèria, l'Argentina, el Brasil, Colòmbia, Costa Rica, Mèxic, el Marroc, Itàlia i Moldàvia.


Barcelona, 13 d'octubre de 2014
 

Arxius relacionats