Gas Natural Fenosa, reconeguda per quart any consecutiu com a líder mundial per la seva acció contra el canvi climàtic.

Data
16-10-2014
Categoria
Notícia corporativa
Tema

La multinacional energètica lidera, juntament amb una altra espanyola, el sector utilities, dins de la màxima categoria del Climate Performance Leadership Index (CPLI) 2014.

  • L'índex, que substitueix l'antic CDP Global 500 Climate Change Report, reconeix 187 empreses de tot el món amb el nivell A, la màxima valoració pel seu esforç per mitigar el canvi climàtic.

Gas Natural Fenosa ha obtingut, per quart any consecutiu, la màxima valoració possible (la classificació "A") en l'índex Climate Performance Leadership Index (CPLI), que analitza el comportament en l'àmbit del canvi climàtic de les principals companyies a escala internacional. La companyia energètica és una de les 187 companyies a escala mundial que han obtingut aquesta valoració i entren en la categoria de The A List. Gas Natural Fenosa forma part del CPLI des de 2011.

La companyia ha estat reconeguda per la seva inversió per reduir emissions de gasos d'efecte hivernacle, pel seu enfocament empresarial en la identificació de riscos i oportunitats i per la visió estratègica a llarg termini contra el canvi climàtic.

L'índex destaca les inversions efectuades per les companyies que formen part de The A list: en conjunt, han aconseguit una reducció de 33 milions de tones de CO2 respecte a l'any anterior, de les quals el 5% (1,7 milions de tones) han estat aportades per les actuacions de Gas Natural Fenosa.

D'altra banda, Gas Natural Fenosa lidera, juntament amb una altra empresa espanyola, el sector utilities.

The A List del CPLI substitueix l'antic CDP Global 500 Climate Change Report i es basa en la informació aportada per gairebé 2.000 empreses. L'informe reconeix les mesures de les diferents empreses participants per reduir les emissions i mitigar els riscos del canvi climàtic, mentre valora els bons resultats econòmics. El CDP, que representa 767 inversors institucionals amb més de 92 bilions de dòlars en actius, és una organització internacional sense ànim de lucre líder en el mesurament d'informació corporativa sobre canvi climàtic.

Lideratge de la multinacional energètica

L'alt nivell de report de la companyia la converteix en una de les més exhaustives a l'hora de comunicar informació ambiental al mercat i en transparència, en relació amb l'impacte que les seves activitats energètiques tenen en el medi ambient. De fet, CDP va atorgar, els anys 2012 i 2013 a Gas Natural Fenosa, la primera posició del seu Índex Iberia125, que inclou les empreses més grans d'Espanya i Portugal. També va obtenir la màxima puntuació el 2013, i va col·locar la companyia com la millor utility i líder a escala mundial, atenent de nou el seu comportament en transparència i actuacions de reducció en matèria de canvi climàtic.

Política contra el canvi climàtic

El resultat dels índexs demostra el compromís de Gas Natural Fenosa amb el medi ambient. CDP destaca l'enfocament estratègic i la responsabilitat de la companyia en tot el que està relacionat amb el canvi climàtic: la capacitat de mesurament i gestió de la petjada de carboni i les seves pràctiques de transparència a l'hora d'informar els diferents grups d'interès de l'empresa. Així mateix, aquest índex valora l'existència d'una verificació externa de les dades relacionades amb canvi climàtic i la publicació d'aquesta informació.

Des de fa anys, la multinacional ha desenvolupat una cultura empresarial de respecte i sensibilització pel medi ambient que és trasllada constantment als seus empleats, clients, subministradors i a la societat en general. Seguint aquesta línia, Gas Natural Fenosa incorpora ja el compromís amb la preservació de la biodiversitat al desenvolupament de tots els seus negocis i activitats.


Barcelona, 15 d'octubre de 2014