Gas Natural Fenosa i Sedigas aconsegueixen per a Espanya la Secretaria General de la Unió Internacional del Gas (IGU)

Data
16-10-2014
Categoria
Notícia corporativa
Tema

Lluís Bertrán, director de Planificació i Serveis Minoristes de la multinacional energètica espanyola exercirà de secretari general durant un període de sis anys, que s'iniciarà el 2016.

Gas Natural Fenosa i l'Associació Espanyola del Gas (Sedigas) han aconseguit que, per primera vegada, Espanya aculli la seu de la Secretaria de la Unió Internacional del Gas (IGU, per les sigles en anglès) i que un espanyol assumeixi el càrrec de secretari general.

El director de Planificació i Serveis Minoristes de Gas Natural Fenosa, Lluís Bertrán, ha estat escollit avui secretari general de l'IGU per al període 2016-2022, en el transcurs de l'Assemblea General de l'organització que es reuneix aquests dies a Berlín. Des de la seva nova responsabilitat, Bertrán promourà l'expansió de la indústria del gas natural al món. La seu de l'IGU s'ubicarà a Barcelona, a l'edifici corporatiu de Gas Natural Fenosa .

El nomenament de Bertrán com a secretari general es farà efectiu el novembre de 2016, data en què prendrà el relleu al noruec Pal Rasmussen. Fins a aquell moment, el directiu espanyol ocuparà el càrrec de secretari general adjunt, sota l'actual presidència francesa de l'IGU i la futura presidència triennal nord-americana.

Lluís Bertrán (Torrelles de Foix, 1959) és enginyer químic industrial i ha desenvolupat la seva carrera al sector gasista, sempre amb un caràcter marcat internacional. Va treballar a Mèxic com a director tècnic responsable de disseny, construcció i manteniment dels gasoductes de transport i xarxes de proveïment de Gas Natural Fenosa. De tornada a Espanya, va ocupar el càrrec de director de Gestió d'Actius de Transport i Distribució i va ser nomenat posteriorment director general de Gas Natural Commercialisation France i director general de Gas Natural Europe. En l'actualitat ocupa el càrrec de director de Planificació i Serveis Minoristes.

Unió Internacional del Gas (IGU)

Espanya forma part de la Unió Internacional del Gas des de 1951 a través de Sedigas. Reconeguda avui dia com la portaveu de la indústria del gas a tot el món, l'IGU és una organització creada l'any 1931 amb l'objectiu de promoure el progrés polític, tècnic i econòmic del gas natural. En aquests moments, disposa de 139 membres, associacions i corporacions del gas de 90 països, que representen el 95% del mercat mundial, d'aquesta energia.


Barcelona, 16 d'octubre de 2014