Gas Natural Cegas participa en el lliurament de la vuitena edició del concurs "València Idea"

Data
23-10-2014
Categoria
Notícia corporativa
Tema

La companyia energètica compleix un lustre com a patrocinador d'aquest concurs dedicat a promoure els projectes d'R+D+I entre els joves investigadors de la ciutat de València.

El regidor d'Esports i Joventut, Cristóbal Grau, ha presidit avui el lliurament dels premis de la VIII edició del concurs "València Idea", un acte en el qual també ha participat el director general de Gas Natural Cegas, Roberto Cámara, que ha lliurat alguns dels guardons als investigadors premiats, com a patrocinador de l'esdeveniment. Aquest any, la gala de lliurament s'ha celebrat al saló de vidre de l'Ajuntament de València i ha disposat també de la presència de la regidora d'Ocupació i Innovació, Beatriz Simón.

El certamen "València Idea", organitzat per la Regidoria de Joventut i la Fundació InnDEA, està dedicada a promoure l'R+D+I entre els joves investigadors de la ciutat, i busca projectes i recerques que tinguin capacitat de convertir-se en productes, processos o serveis innovadors que augmentin la capacitat de generar coneixement aplicat a la ciutat de València.

Aquest és el cinquè any que Gas Natural Cegas col·labora amb el certamen, fruit del seu compromís de col·laboració amb la societat valenciana, més enllà de la seva activitat empresarial, que es concreta en el desenvolupament d'una àmplia tasca de patrocini, a través de diferents línies d'acció dedicades a l'àmbit social, cultural o mediambiental.

Quatre categories i més dotació econòmica

Com a novetat d'aquest any, i gràcies a l'esforç conjunt de l'organització i els patrocinadors, s'ha incrementat l'import de cada categoria, de manera que s'han ampliat les possibilitats que els premiats duguin a terme els projectes guardonats.

Els treballs premiats, per categories, han estat els següents:

"Biotecnologia i biomedicina":

 • Primer premi

"Quantificació dels nivells d'ARN missatger i proteïnes associades a podòcits a l'orina: biomarcadors diagnòstic i pronòstic de nefropatia en pacients amb lupus eritematós sistèmic".

 • Accèssit

"Desenvolupament de nous vectors per a l'editat de DNA mitjançant crisper aplicacions en teràpia gènica".

 • Menció honorífica

"Producció d'intermedis quirals per a química fina a partir del bioplàstic produït per pseudomonas putida".

"Energia i medi ambient":

 • Primer premi

"Nous nanocompòsits per a l'emmagatzematge d'energia"

 • Accèssit, Ex-aequo

"Mobincity: smart mobicity in smart city"

 • Accèssit, Ex-aequo

"E2 stormed: millora de l'eficiència energètica en la gestió de l'aigua de pluja"

 • Menció honorífica

"Bateria de combustible d'aigua oxigenada i àcid clorhídric"

"Tecnologies de la informació i la comunicació (TIC)":

 • Primer premi, Ex-aequo

"Receteame"

 • Primer premi, Ex-aequo

"Sistema classificació peces mitjançant visió artificial"

 • Accèssit:

"Optically enhanced spectral coherent detection (OESED)"

"Agroalimentació":

 • Primer premi

"Ús de micorizes arbusculars per a la millora de la productivitat d'espècies vegetals d'utilitat agroalimentària i farmacèutica en terres de pobre contingut nutricional"

 • Accèssit

"Beguda funcional d'arròs amb estanols vegetals: revalorització de l'arròs valencià"

 

 • Menció honorífica

"Elaboració de productes de consum i/o d'ingredients funcionals a base de pitahaya groga i yacón"

Presència a la Comunitat Valenciana

Gas Natural Cegas, distribuïdora de gas de Gas Natural Fenosa a la Comunitat Valenciana, opera des de fa prop de 170 anys a la regió, té prop de 644.500 punts de subministrament i una xarxa de proveïment que supera els 7.800 quilòmetres. La companyia subministra gas natural a 195 municipis de la Comunitat Valenciana i continua fent un esforç inversor considerable per estendre el gas natural a noves poblacions i reforçar la xarxa de proveïment i transport.


València, 22 d'octubre de 2014.