Gas Natural Fenosa lidera per quart any consecutiu el mercat ibèric per la seva gestió del carboni

Data
28-10-2014
Categoria
Notícia corporativa
Tema

L'Informe CDP Iberia 125 Canvi Climàtic 2014 analitza les emissions i inversions en matèria de canvi climàtic de les empreses més grans d'Espanya i Portugal.

  • Gas Natural Fenosa és la utility amb millor puntuació a escala mundial en l'Informe CDP The A List, i lidera per quart any consecutiu la classificació en el grup d'utilities.
  • La companyia energètica va rebre dos guardons:un per la seva pertinença a l'índex CPLI i un altre com a reconeixement a la seva màxima puntuació en l'índex CDLI.

Gas Natural Fenosa ha obtingut la màxima puntuació possible en l'Informe CDP Iberia 125 d'aquest any, que analitza el comportament en l'àmbit del canvi climàtic de les principals empreses a Espanya i Portugal. La companyia energètica ha estat reconeguda per la qualitat de les dades sobre canvi climàtic presentades al mercat, que es mesuren a través de l'índex Carbon Disclousure Leadership Index (CDLI), i de les accions dutes a terme per reduir les emissions de carboni i els riscos del canvi climàtic, a través del Carbon Performance Leadership Index (CPLI).

Durant l'acte de presentació de l'Informe CDP Iberia 125, el director de Prevenció, Salut, Medi Ambient i Assegurament de la Qualitat de la companyia, Antonio Gella, va recollir dos reconeixements, un per la seva inclusió en l'índex CPLI, que té en compte la reducció d'emissions de la companyia, i un altre per ser líder en l'índex CDLI, que valora la transparència i qualitat de la informació aportada. A l'acte també van assistir el responsable de Medi Ambient i Assegurament de la Qualitat de la companyia, Ibán Chico, i el responsable de Canvi Climàtic, Amado Gil.

L'informe s'elabora a partir de les dades comunicades als inversors i a altres agents a través de diferents canals per permetre'ls avaluar la posició de l'empresa davant de les canviants demandes del mercat i davant del desenvolupament de la regulació de les emissions.

CDP representa 767 inversors institucionals que gestionen més de 72 bilions d'euros en actius i reconeix les mesures que les diferents empreses participants prenen per reduir les emissions i mitigar els riscos del canvi climàtic.

CDP és una organització independent sense ànim de lucre que disposa de la base de dades més gran del món relacionada amb informació corporativa relativa al canvi climàtic. Els seus indicadors ofereixen informació sobre les característiques i tendències comunes entre les principals empreses en matèria de divulgació del carboni, i destaquen les bones pràctiques en la presentació d'informes, govern corporatiu, gestió del risc i reducció d'emissions, entre altres àmbits.

Lideratge de la companyia energètica

L'alt nivell de report de la companyia la converteix en una de les més exhaustives i transparents a l'hora de comunicar informació ambiental al mercat, en relació amb l'impacte que les seves activitats energètiques tenen en el medi ambient. De fet, Gas Natural Fenosa ha obtingut, des de 2011 i durant quatre anys consecutius, la primera posició en l'Informe CDP Iberia 125. També va obtenir la màxima puntuació possible el 2013, atenent de nou a la seva transparència i comportament davant el canvi climàtic.

El Carbon Disclosure Leadership Index (CDLI) inclou les deu empreses amb les qualificacions més altes en transparència i dóna una valuosa perspectiva sobre l'abast i la qualitat de les respostes aplicades al canvi climàtic. El Carbon Performance Leadership Index (CPLI) destaca les tretze empreses amb millor acompliment en aquesta matèria.

Els dos indicadors ofereixen informació sobre les característiques i tendències comunes entre les principals empreses en matèria de divulgació del carboni, i destaquen les bones pràctiques en la presentació d'informes, govern corporatiu, gestió del risc i reducció d'emissions, entre altres àmbits.

Política contra el canvi climàtic

El resultat dels índexs demostra el compromís de Gas Natural Fenosa amb el medi ambient. CDP destaca l'enfocament estratègic i la responsabilitat de la companyia amb el canvi climàtic: la capacitat de mesurament i gestió de la petjada de carboni i les seves pràctiques de transparència a l'hora d'informar els diferents grups d'interès de l'empresa. Així mateix, aquest índex destaca l'existència d'una verificació externa de les dades relacionades amb el canvi climàtic i la publicació d'aquesta informació en les seves comunicacions externes.

Des de fa anys, la companyia ha anat desenvolupant una cultura empresarial de respecte i sensibilització pel medi ambient que es trasllada permanentment als seus empleats, clients, subministradors i a la societat en general. Seguint aquesta línia, Gas Natural Fenosa incorpora ja el compromís amb la preservació de la biodiversitat al desenvolupament de tots els seus negocis i activitats.

Recentment, la companyia energètica ha obtingut la màxima valoració possible en l'índex Climate Performance Leadership Index (CPLI), que analitza el comportament en l'àmbit del canvi climàtic de les principals companyies a escala internacional. Gas Natural Fenosa és una de les 187 companyies a escala mundial que han obtingut aquesta valoració i entren en la categoria de The A List, en què la companyia és la utility amb millor puntuació a escala mundial i, a més, lidera per quart any consecutiu el grup d'utilities. Gas Natural Fenosa forma part del CPLI des de 2011.

 

Barcelona, 28 d'octubre de 2014