Gas Natural Fenosa tanca amb èxit la compra de CGE i aconsegueix el 96,50% de la distribuïdora d'electricitat i gas més gran de Xile

Data
14-11-2014
Categoria
Notícia corporativa
Tema

L'oferta pública d'adquisició formulada per la companyia energètica espanyola va ser acceptada per 402.122.728 accions, representatives del 96,50% del capital de la Compañía General de Electricidad, SA (CGE) de Xile.

  • Després de la liquidació de l'oferta, que va acabar el passat 11 de novembre, Gas Natural Fenosa Chile abonarà 4.700 pesos xilens per acció en la major OPA realitzada mai en aquest país.
  • Amb la conclusió d'aquesta adquisició, el grup espanyol entra en el negoci energètic de Xile i enforteix la seva presència a Llatinoamèrica.L'operació s'emmarca en els objectius d'internacionalització i creixement de Gas Natural Fenosa, d'acord amb el seu Pla estratègic 2013-2015.


L'oferta pública d'adquisició d'accions formulada per Gas Natural Fenosa Chile sobre la societat xilena Compañía General de Electricidad, SA (CGE) ha conclòs avui reeixidament, després que 402.122.728 accions, representatives del 96,50% del capital social de la xilena, acceptessin l'oferta.

Així doncs, Gas Natural Fenosa Chile, filial de Gas Natural Fenosa, serà el nou accionista majoritari de la distribuïdora d'electricitat i gas més gran de Xile i una de les principals companyies del seu sector a Llatinoamèrica. Després del tancament de l'oferta, el termini d'acceptació de la qual va acabar el passat dia 11 de novembre, la companyia energètica presidida per Salvador Gabarró tindrà el 96,50% del capital social.

Després que es conegui el resultat de l'oferta, i d'acord amb la legislació xilena vigent sobre ofertes públiques d'adquisició de valors, la companyia abonarà 4.700 pesos xilens per cadascuna de les accions, la qual cosa suposa un desemborsament per l'operació d'aproximadament 2.550 milions d'euros. La mida total de l'operació, inclosos el deute consolidat de CGE i la participació minoritària de les seves filials, és d'aproximadament 6.000 milions d'euros.

L'operació no altera la solidesa financera de Gas Natural Fenosa i accelera el compliment dels objectius compromesos en el seu Pla estratègic 2013-2015, aportant actius i negocis de gran qualitat, segons va explicar el conseller delegat de la companyia, Rafael Villaseca, en anunciar l'operació.

Acord amb els accionistes majoritaris

Gas Natural Fenosa va subscriure, el mes d'octubre passat, un contracte de promesa de compravenda amb els principals accionistes de la societat xilena, representants del 54,19% del capital social, pel qual es van comprometre irrevocablement a vendre les seves accions en el marc de l'oferta pública d'adquisició que s'iniciaria.

L'adquisició per part de Gas Natural Fenosa és la major operació de compra internacional efectuada per la multinacional energètica espanyola en tota la seva història, i també la major compra d'una utility a Llatinoamèrica.

L'entrada en un mercat energètic clau

Per a Gas Natural Fenosa, la compra de CGE és una fita que li permet entrar al mercat energètic de Xile des d'una posició de lideratge, a través de la principal empresa de distribució d'electricitat i gas del país, que té més de 2,5 milions de clients i que distribueix electricitat al 40% del mercat xilè, inclosa part de la capital Santiago de Xile.

Amb l'adquisició de CGE, la multinacional energètica espanyola és present en el negoci energètic a set de les nou majors urbs de Llatinoamèrica i a les cinc capitals principals del continent (Bogotà, Buenos Aires, Mèxic DF, Rio de Janeiro i Santiago de Xile).

Sobre Grupo CGE

Compañía General de Electricidad, SA (CGE) és la capdavantera d'un dels grups energètics integrats més importants del país. Concentra gairebé tota la seva activitat en el sector elèctric i gasista a Xile (des d'Arica a Port Williams), Argentina (a quatre províncies) i a Colòmbia (26 dels 32 districtes en l'activitat de distribució de gas liquat).

En el mercat d'electricitat, la companyia és responsable de la distribució del 40% de l'energia elèctrica i satisfà la demanda del 43% dels consumidors de Xile, amb més de 2,5 milions de clients, i és el primer operador de xarxa d'alta tensió amb una quota de mercat del 35% i més de 3.400 quilòmetres de línies.

Així mateix, disposa d'una participació directa en GASCO, una de les tres principals distribuïdores de GLP amb un 27% de quota de mercat, i METROGAS, la principal distribuïdora de gas del país amb més de 580.000 clients, i s'assegura una sòlida posició al mercat de gas natural liquat (GNL) a través de la seva participació en la terminal de Quintero.

Sobre Gas Natural Fenosa

Gas Natural Fenosa és una de les companyies multinacionals líders al sector del gas i l'electricitat, és present a més de 25 països, disposa de més de 20 milions de clients i té una potència instal·lada de 15,4 gigawatts. És la companyia integrada de gas i electricitat més gran d'Espanya i Llatinoamèrica, líder en comercialització de gas natural a la península Ibèrica i primera distribuïdora de gas natural de Llatinoamèrica. Amb una flota de nou vaixells metaners, és un operador de referència de GNL/GN de la conca atlàntica i mediterrània, on opera 30 bcm/any.

Barcelona, 14 de novembre de 2014