Gas Natural Fenosa renova per cinquè any el seu compromís amb el Festival Internacional de Cinema de Cartagena

Data
13-11-2014
Categoria
Notícia corporativa
Tema

Com cada any, la companyia lliurarà el premi FICC / GAS NATURAL FENOSA, que aquesta edició premiarà la trajectòria de l'actor de Cartagena, Daniel Albaladejo.

Gas Natural Fenosa ha renovat, per cinquè any consecutiu, com a patrocinador principal del Festival Internacional de Cinema de Cartagena, la 43a edició del qual tindrà lloc del 7 al 13 de desembre. La companyia energètica demostra, una vegada més, el seu fort compromís amb la cultura i el cinema donant suport a aquest certamen cinematogràfic de caràcter internacional, el més antic de la Regió de Múrcia i un dels festivals de cinema més antics d'Espanya.

Com cada any, durant la clausura del Festival, la companyia lliurarà el premi FICC / GAS NATURAL FENOSA, que té per objectiu destacar el treball que la gent de la Regió de Múrcia duu a terme dins del món del cinema i que aquest any premiarà la trajectòria de l'actor de Cartagena, Daniel Albaladejo.

També en aquesta clausura es projectarà el curtmetratge Inquilinos, del director Jaume Balagueró, que forma part del projecte Cinergía, impulsat per Gas Natural Fenosa. Aquesta iniciativa té per objectiu apropar l'eficiència energètica al gran públic a través del cinema i, per a això, la companyia ha seleccionat quatre directors reconeguts espanyols –Paco Plaza, Rodrigo Cortés, Jaume Balagueró i Juan Cruz– per dirigir quatre curts que, a més d'entretenir, tenen com a finalitat conscienciar sobre com fer un ús responsable de l'energia.

El Festival Internacional de Cinema de Cartagena, amb més de 40 anys d'història, és un certamen audiovisual que presta especial atenció als nous realitzadors i als curtmetratgistes tant internacionals com nacionals i regionals. A més, constitueix una cita de gran interès per als cinèfils, ja que s'hi exhibeixen llargmetratges que encara no han estat estrenats comercialment o que no han trobat distribució al nostre país.

Compromís amb la cultura i el cinema

Gas Natural Fenosa manté un compromís de col·laboració amb la societat i en especial amb el món del cinema, a través del seu suport als principals festivals i sales de projecció del país. La companyia patrocina, entre d'altres, el Festival de Sant Sebastià, el Festival de Cinema de Màlaga, el Madrid Premiere Week i el Festival de Cinema Fantàstic de Sitges, així com 43 sales de cinema de la xarxa Cinesa a Espanya que porten el nom de Gas Natural Fenosa.

Cartagena, 13 de novembre de 2014.