Gas Natural Fenosa i Cinesa acorden difondre la iniciativa Cinergía a les 45 sales patrocinades per la companyia energètica

Data
10-12-2014
Categoria
Notícia corporativa
Tema

Gas Natural Fenosa i Cinesa renoven per cinquena vegada el seu conveni, amplien el nombre de sales patrocinades i arriben, per primera vegada, a Sant Sebastià i a Castelló.

  • Cinesa projectarà en aquestes sales el videoconcept de CINERGÍA i els tràilers dels quatre curts vinculats a aquest projecte, dirigits pels directors espanyols Rodrigo Cortés, Jaume Balagueró, Juan Cruz i Paco Plaza.

Gas Natural Fenosa i Cinesa han renovat per 5a vegada el seu conveni de col·laboració, i han acordat difondre la iniciativa Cinergía a les 45 sales patrocinades per la companyia energètica, que porten el nom de Sala Gas Natural Fenosa. L'acord, que suposa ampliar el nombre de sales patrocinades, permet a Gas Natural Fenosa ser, per primera vegada, als cinemes Cinesa de Sant Sebastià i Castelló.

En virtut del conveni, Cinesa projectarà, abans de cada projecció a les sales Gas Natural Fenosa, un dels tràilers dels quatre curtmetratges de Cinergía o el videoconcept d'aquest nou projecte impulsat per la companyia energètica per apropar l'eficiència energètica al gran públic a través del cinema.

CINERGÍA: quatre històries sobre eficiència energètica

A través de Cinergía, Gas Natural Fenosa ha donat un salt a la producció cinematogràfica després de seleccionar quatre reconeguts directors espanyols, molt populars entre el públic –Rodrigo Cortés, Paco Plaza, Jaume Balagueró i Juan Cruz–, per dirigir quatre curtmetratges vinculats a l'eficiència energètica i als productes i serveis de la companyia. Tres dels quatre curts ja s'han estrenat als principals festivals del país.

Es tracta d'històries de gènere fantàstic i thriller, sense perdre de vista l'humor, i estan protagonitzades per alguns dels actors més reconeguts del panorama nacional, com Terele Pávez, Jose Coronado, Fele Martínez i Maribel Verdú. Cada relat està relacionat amb un aspecte de l'energia eficient: manteniment d'equips, eficiència a la llar, eficiència en el treball i mobilitat sostenible.

El curtmetratge Ultravioleta, estrenat al Festival de Sant Sebastià, és un curt de terror clàssic dirigit per Paco Plaza i protagonitzat per Julián Villagrán i Maribel Verdú, que tracta d'una restauradora de quadres que ha de passar la nit sencera treballant per rescatar una pintura oculta, i ens mostra alguns dels errors més comuns a l'hora d'aprofitar l'energia.

1.58 és el títol escollit pel director Rodrigo Cortés, que ha rodat un curt –estrenat al Festival de Cinema Fantàstic de Sitges– amb aires de thriller i terror protagonitzat per Manuela Vellés, amb la col·laboració especial de Gabino Diego i la periodista Julia Otero, que ofereix a l'espectador diferents claus sobre una conducció eficient, a través de la història d'una noia que condueix de nit d'una manera descurada, fins que un grup de misteriosos assaltants li causaran seriosos problemes.

Un altre dels treballs, Inquilinos, dirigit per Jaume Balagueró i protagonitzat per Antonio de la Torre, Manuela Velasco i Fele Martínez, es va estrenar al Madrid Premiere Week, i tracta d'una jove parella independitzada que desconeix per què fa fred al pis i decideix trucar a un tècnic. El que no saben és que les antigues inquilines tenen molt a veure amb aquesta situació.

Finalment, Juan Cruz ha dirigit Domonic, un curtmetratge futurista protagonitzat per Terele Pávez i José Coronado sobre la història de Gastón, un home solter que està intentant superar la mort de la seva mare i que veu com un sistema avançat intel·ligent de gestió de la llar aconsegueix el control de casa seva. Una història que qüestiona la falta de consciència de l'eficiència que s'estrenarà pròximament.

Arran del projecte, la companyia energètica ha actualitzat la seva pàgina web de cinema (http://cine.gasnaturalfenosa.es) amb tota la informació i les novetats sobre Cinergía, inclosos els curtmetratges a mesura que es van estrenant. A més, a través de les seves xarxes socials, llança nombroses promocions amb l'objectiu d'apropar el cinema a tots els espectadors.

Compromís amb la cultura i el cinema

Gas Natural Fenosa manté un compromís de col·laboració amb la societat i en especial amb el món del cinema, a través del seu suport als principals festivals i sales de projecció del país. La companyia patrocina, entre d'altres, el Festival de Sant Sebastià, el Festival de Cinema de Màlaga, el Madrid Premiere Week, el Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya i el Festival Internacional de Cinema de Cartagena.

Amb el seu suport al món del cinema, Gas Natural Fenosa col·labora amb una de les indústries que més s'ha vist afectada per la crisi, especialment en el cas dels festivals, que els últims anys han patit retallades considerables en les seves fonts de finançament.

Sobre Cinesa

Cinesa és l'empresa líder en exhibició cinematogràfica a Espanya en nombre d'espectadors amb més de 17 milions d'espectadors, segons dades oficials de 2013, i líder també en sales d'exhibició amb prop de 533, repartides als 45 cinemes que té a les millors localitzacions de les principals capitals de província.

 

Hi destaquen els catorze cinemes de Madrid i els deu de Barcelona, amb unes quotes de mercat en aquestes ciutats del 38,8% a Madrid ciutat i del 46,3% a Barcelona ciutat, segons dades oficials de 2013.

Cinesa pertany al grup Odeon - UCI Cinemes, propietat del fons d'inversió britànic Terra Firma que actualment té cinemes a Espanya, Portugal, Gran Bretanya, Alemanya, Itàlia, Irlanda i Àustria. El Grup Odeon - UCI Cinemas és el primer exhibidor cinematogràfic al mercat europeu, on lidera el mercat a la Gran Bretanya, Espanya i Itàlia.


Barcelona, 10 de desembre de 2014