Gas Natural Fenosa col·labora en un projecte de suport a joves investigadors de la Fundació General CSIC

Data
15-12-2014
Categoria
Notícia corporativa
Tema

La companyia energètica col·laborarà en el programa ComFuturo, l'objectiu del qual és donar suport a científics espanyols joves i qualificats perquè desenvolupin els seus projectes de ciència i tecnologia.

  • La contribució de Gas Natural Fenosa permetrà la contractació d'un jove doctor perquè desenvolupi el seu projecte de recerca durant tres anys a un centre del CSIC a Espanya.


Gas Natural Fenosa i la Fundació General CSIC (FGCSIC) han subscrit un conveni de col·laboració entorn del programa de col·laboració publicoprivada ComFuturo, el propòsit del qual és pal·liar la difícil situació de científics joves i altament qualificats que no troben col·locació en el sistema espanyol de ciència i tecnologia, malgrat poder aportar valuoses respostes als desafiaments que ha d'enfrontar la nostra societat.

En virtut del conveni, Gas Natural Fenosa farà una aportació econòmica que permetrà la contractació d'un jove doctor el projecte del qual hagi estat seleccionat per la seva originalitat i interès, que el durà a terme durant tres anys al més idoni d'entre els més de cent vint instituts o centres que el Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC) lidera a tot el territori espanyol. La companyia també cobrirà l'atenció de despeses menors associades al desenvolupament del projecte.

Per la seva part, el CSIC i els seus centres contribuiran també a les despeses associades al desenvolupament del projecte i facilitaran els espais, els laboratoris, les instal·lacions i els equips necessaris per a la seva execució.

El programa ComFuturo pretén seleccionar i captar el millor talent jove investigador i possibilitar que desenvolupi projectes de recerca d'abast en l'entorn del CSIC, primer organisme de recerca a Espanya i tercer d'Europa. La primera edició del programa es convocarà en breu.

Amb la signatura d'aquest conveni, Gas Natural Fenosa demostra una vegada més el seu compromís per contribuir al desenvolupament, la recerca i la innovació, que va més enllà de la seva activitat empresarial, a les comunitats on opera, i d'aquesta manera revertir en la societat part d'allò que aquesta li reporta.


Madrid, 12 de desembre de 2014.