Més de 120 voluntaris de Gas Natural Fenosa milloren hàbitats únics a Castella-la Manxa i Catalunya

Data
23-12-2014
Categoria
Notícia corporativa
Tema

La companyia desenvolupa un programa de voluntariat ambiental en col·laboració amb la fundació Global Nature per fomentar la conservació de la biodiversitat entre els seus empleats.

Més de 120 voluntaris, empleats de Gas Natural Fenosa i els seus familiars han participat durant els tres darrers mesos en diverses jornades de conservació ambiental en entorns protegits de Castella-la Manxa i Catalunya. Els enclavaments seleccionats tenen un gran valor natural, la qual cosa, a més de reforçar la importància de les accions de restauració, ha permès dur a terme activitats complementàries relacionades amb la biodiversitat.

En el cas de Castella-la Manxa, es van realitzar plantacions de més de 900 exemplars d'espècies endèmiques, com l'acelguilla salada, l'albardí, l'alzina o l'arç negre, a "la Mancha Húmeda", àrea protegida inclosa en la Red Natura 2000 i Reserva de la Biosfera. Els voluntaris també van fer observació d'aus des dels observatoris de les llacunes de Peña Hueca i la Laguna Larga de Villacañas i van contribuir en el projecte Biodiversitat Virtual, una plataforma ciutadana, que recopila dades online de la biodiversitat a través de la fotografia digital georeferenciada.

A Catalunya, la companyia va organitzar activitats al Parc Natural del Garraf (Barcelona), que van incloure plantacions d'alzina, així com un programa de "vivència de la biodiversitat", en el qual diversos ornitòlegs van acompanyar els voluntaris per endinsar-se al món de les aus i prendre dades, anellatges, etc.

D'altra banda, el Parc Natural de Serralada de Marina (Badalona) també es va beneficiar d'aquest programa de voluntariat. A més de plantar-hi espècies protegides com la barra, els voluntaris van fer un recorregut per un hort ecològic, i van analitzar la importància de la conservació de la biodiversitat, inclosa la biodiversitat agrària, mitjançant activitats econòmiques tradicionals.

Compromís amb el medi ambient i l'entorn

GAS NATURAL FENOSA manté un ferm compromís amb la societat i des de fa anys ha anat desenvolupant una cultura empresarial de respecte i sensibilització pel medi ambient i la millora de l'entorn que és permanentment traslladada als seus empleats, clients, subministradors i a la societat en general.

Seguint aquesta línia, la companyia incorpora el compromís amb la preservació de la biodiversitat al desenvolupament de tots els seus negocis i activitats i ha definit una estratègia en sostenibilitat ambiental que es fonamenta en aquests tres objectius: minimització dels impactes sobre els ecosistemes, conservació del capital natural i mitigació de l'escalfament global.

La companyia publica l'Informe de biodiversitat, que recull les millors pràctiques en relació amb l'estudi i conservació del medi natural, i d'educació i sensibilització ambiental.

Fundació Global Nature

La Fundació Global Nature treballa des de fa més de 20 anys en la conservació d'espais i espècies, així com en la restauració d'ecosistemes degradats, amb especial dedicació a les zones humides. Durant aquests anys, la Fundació ha col·laborat amb entitats públiques i privades per tal de desenvolupar activitats encaminades a conservar la biodiversitat, tant a Espanya com en el marc de projectes de cooperació al desenvolupament.

Com a fundació beneficodocent, tots els projectes de l'entitat tenen un component de sensibilització ambiental que es desenvolupa a través de cursos, tallers o voluntariats corporatius sobre el terreny.


Barcelona, 23 de desembre de 2014