dominio https://www.naturgy.es:443/servlet/
hilo navegacion-->NO

Fundació Gas Natural Fenosa: educació i sensibilització en medi ambient

Fundació Gas Natural Fenosa

Perquè els nens d'avui seran els consumidors de demà i perquè el desenvolupament tecnològic no serveix de res si no s'acompanya d'un ús responsable de l'energia, és essencial invertir en l'adquisició i el manteniment d'hàbits sostenibles, ja des de petits. La Fundació Gas Natural Fenosa, al llarg d'aquests últims anys, s'ha convertit en una important plataforma de sensibilització i educació en medi ambient i de promoció dels valors culturals.

Les principals activitats de la Fundació es desenvolupen en quatre línies conceptuals:

  • Energia i Medi Ambient: La finalitat de les nostres activitats de medi ambient, siguin seminaris, investigacions o publicacions, és sensibilitzar sobre les oportunitats i els problemes generats per l'energia i el seu impacte a medi ambient.
  • Internacional: Tenim presència a l'Argentina, el Brasil, Colòmbia, Mèxic, Algèria, el Marroc, Itàlia i Portugal. A cada país adeqüem les activitats a temes diferents que es centren en la pròpia dinàmica de cada zona geogràfica.
  • Centre de Formació de l'Energia: Dedicat a la formació de professionals per a la indústria del gas i de l'electricitat, compta amb uns 3.000 alumnes de mitjana i està present en unes 25 ciutats d'Espanya, a més de l'Argentina, Colòmbia, Mèxic i Portugal.
  • Patrimoni històric: Amb l'objectiu de preservar el patrimoni cultural i històric d'una societat creada el 1843, des del Centre d'Història del Gas realitzem diverses investigacions i publicacions. A més, comptem amb el Museu del Gas, únic en la seva categoria, que allotja l'Arxiu Històric de la Fundació que, amb més de 3.000 metres de prestatgeria, representa un dels arxius d'empresa més significatius del país.

El Museu del Gas

L'edifici modernista "L'Energia", a Sabadell (Barcelona) allotja la Fundació Gas Natural Fenosa i el Museu del Gas, que té com a principals objectius preservar, conservar i difondre el patrimoni històric del gas i l'electricitat, així com explorar el futur de noves energies i la seva interacció amb el medi ambient.
 

L'exposició permanent del Museu mostra l'evolució de la indústria del gas i l'electricitat en els segles XIX i XX i reflexiona sobre el present i el futur energètic i la seva interacció amb el medi ambient.