dominio https://www.naturgy.es:443/servlet/
hilo navegacion-->NO

Som experiència

Un dels principals atributs que defineixen Gas Natural Fenosa és la seva experiència. Perquè som experts en energia, en solucions que s'adapten a les teves necessitats... i a la teva butxaca. A Gas Natural Fenosa treballem cada dia per ser cada vegada millors en el nostre servei a la ciutadania i en el respecte al medi ambient. A l'avantguarda de la tecnologia i amb gairebé 170 anys d'història, vam ser pioners aleshores... i ho som ara.

Pioners... ahir

Fàbrica de la Barceloneta

Gas Natural Fenosa ha estat a l'avantguarda de la tecnologia al llarg de tota la seva història i ha prestat serveis a la societat mitjançant la implantació de les tecnologies més avançades de cada moment històric.

La nostra companyia va néixer el 1843 amb la creació de la Societat Catalana per a l'Enllumenat per Gas i va crear la primera fàbrica de gas i distribució pública d'Espanya, que va permetre el primer enllumenat de gas als carrers i espais públics de Barcelona. Aquest servei d'enllumenat per gas va ser a Barcelona el primer servei públic, i va arribar a la ciutat comtal 25 anys abans que la distribució d'aigua.

 

Durant els 170 anys transcorreguts des d'aleshores, hem augmentat les nostres dimensions gràcies a un creixement orgànic important i a les fusions amb altres empreses, totes elles centrades en oferir als ciutadans serveis essencials capaços de transformar i millorar les seves vides.

Al llarg de la nostra història, hem estat pioners a Espanya en diferents moments i en diferents sectors d'activitat. Per exemple:

  • A mitjan el segle XIX, vam introduir el gas manufacturat en el sistema energètic i el 1969 vam revolucionar el sector amb el gas natural.
  • En la dècada dels seixanta, vam construir la primera central nuclear espanyola (la Central Nuclear de José Cabrera, a Guadalajara).
  • En la dècada dels noranta, vam construir a Toledo la primera central solar fotovoltaica de més d'1 MW d'Europa.

Pioners... avui

Edifici Gas Natural Fenosa a Barcelona

El 2009, Gas Natural, amb l'adquisició d'Unión Fenosa, va aconseguir un objectiu estratègic que ha marcat una fita en el mercat: crear el primer grup integrat de gas i electricitat d'Espanya. Un grup amb llarga experiència en el sector energètic capaç de competir de manera eficient en uns mercats sotmesos a un procés d'integració, globalització i augment de la competència constant.

Després de més d'un segle i mig d'història, hi ha una cosa que roman intacta: el nostre esperit innovador, que segueix sent el motor de la nostra activitat i l'exemple més clar del nostre compromís en el desenvolupament de la tecnologia energètica tant a escala nacional com internacional.


Mostra d'això és que, ja entrat el s. XXI, hem estat els primers en generar electricitat amb cicles combinats de gas natural, que es caracteritzen per ser l'energia tèrmica d'origen fòssil més neta.

Una iniciativa a què s'afegeixen un bon nombre de projectes que s'emmarquen en línies d'actuació clau per als ciutadans com l'eficiència energètica, la mobilitat sostenible, el tractament del CO2 o la implantació de comptadors i xarxes intel·ligents.
Visita la nostra secció d'Innovació i futur per estar al dia dels nostres projectes i actuacions.

 

Gas + Electricitat

L'empresa actual, Gas Natural Fenosa, és fruit de la fusió de Gas Natural i d'Unión Fenosa, dues companyies energètiques espanyoles que procedien, al seu torn, de sengles fusions i que, al final del segle XX, s'havien convertit en un referent dins del mapa energètic del país.

Gas Natural va néixer el 1991, després de la unió de Catalana de Gas, Gas Madrid i els actius de gas canalitzat de Repsol Butano; i Unión Fenosa es va crear el 1982, amb la fusió d'Unión Eléctrica i Fuerzas Eléctricas del Noroeste. Ambdues companyies van consolidar la seva expansió a tot el territori espanyol i van impulsar el seu creixement internacional, centrat fonamentalment a Llatinoamèrica.