Consells d'ús i de manteniment de rentadores

T'informem sobre l'ús més correcte dels electrodomèstics

Consells d'ús:

Utilitza l'aigua a la temperatura més baixa possible, ja que entre el 80% i el 85% de l'energia que gasta una rentadora es produeix en escalfar l'aigua. Reduir la temperatura de la rentada, per exemple de 40 °C a 15 °C, redueix el consum d'energia a la meitat.

Abans de la rentada és convenient agrupar la roba segons la classe de teixit, el programa i la temperatura per utilitzar.

Utilitza la rentadora al màxim de la seva capacitat per rendibilitzar el consum energètic de cada rentada. I recorda que dos cicles de rentada a mitja càrrega consumeixen més que un a càrrega completa.

Excepte en el cas de taques especialment difícils, amb els detergents actuals, els cicles d'aigua tèbia o freda permeten rentar i deixar la roba completament neta.

Els detergents líquids fan treballar menys les rentadores, però si n'uses un de sòlid pots diluir-lo en aigua abans d'introduir-lo a la rentadora.

Utilitza la dosificació adequada de detergent, utilitzar-lo en excés provoca que l'escuma faci treballar innecessàriament el motor de la rentadora.

Si adquireixes una rentadora amb una centrifugació potent (1.200 rpm - 1.500 rpm) podràs evitar o reduir l'ús de l'assecadora, ja que aquesta consumeix molta més energia. Una centrifugació d'alta velocitat és molt més eficaç que una altra de menys velocitat i consumeixen pràcticament el mateix.

Evita fer funcionar la rentadora simultàniament amb altres electrodomèstics de consum elevat, com ara la cuina, el forn o el rentaplats. Si evites l'ús simultani d'equips, podràs contractar una potència elèctrica menor.

 

Consells de manteniment:

  • Mantingues net el filtre de la rentadora, evitarà que es puguin produir obstruccions i millorarà el funcionament de l'aparell.

  • Utilitza descalcificadors per eliminar les impureses i la calç del filtre de la rentadora.

 

 « Tornar a Rentadores i assecadores.