Cuines

Consells d'ús i manteniment

Consells d'ús:

Per aconseguir una utilització adequada de la cuina, has de disposar d'una bateria adient construïda amb materials que difonguin bé la calor, com ara l'acer inoxidable i recobriments especials i amb fons gruixut per evitar deformacions.

Certs tipus d'estris ajuden a cuinar de manera eficient: Recipients amb compartiments en què es poden cuinar alhora carns o peixos i llegums. Olles de pressió o ràpides, que consumeixen fins a un 60% menys que les tradicionals. Mantenir les olles tapades també ajuda a mantenir la calor.

En cuinar has de tenir present que es pot aconseguir un estalvi important en temps, energia i diners, si es cuinen quantitats més grans i es congelen per al seu consum posterior.

Utilitza olles i paelles que tinguin un diàmetre una mica superior a la superfície de la placa, la cocció és més ràpida i estalviaràs fins a un 20%. El fons de les casseroles i paelles ha de ser pla i 1 cm o 2 cm més gran que les plaques elèctriques.

Utilitza l'aigua imprescindible per cuinar, evitaràs gastar energia escalfant aigua que no necessites.

Apaga el foc 5 o 10 minuts abans d'acabar la cocció per aprofitar la calor residual.

Regles per mantenir l'extractor de cuina: procura que a la cuina no hi hagi corrents d'aire que facin que l'extractor treballi més i que hi hagi una entrada d'aire exterior per facilitar l'extracció. Has de netejar els filtres de l'extractor periòdicament, i també els conductes de l'aire d'expulsió.

 

Consells de manteniment:

  • Per a la neteja de la placa de les cuines vitroceràmiques es recomana utilitzar un drap suau quan el focus estigui tebi o fred. També és recomanable emprar productes especials per a plaques vitroceràmiques que no en danyin la superfície. En el cas que hi hagi restes de menjar enganxats a la placa pots utilitzar una rasqueta. Una vegada neta la placa t'has de fixar que no quedi cap resta de detergent, i aclarir-la amb una baieta humida i assecar-la després. També cal anar amb compte quan cauen restes de sucre, sorra, grans, etc., ja que en ser arrossegats per la superfície poden ratllar-la.

  • Per a la neteja de les cuines de gas, és molt important que les sortides de gas estiguin sempre netes per evitar obstruccions.