Televisors i equips audiovisuals

Tria el teu televisor o equip audiovisual.Descobreix els televisors i equips audiovisuals adequats per a tu.

 
Quin televisor compro si vull renovar l'actual?


Aquesta tasca s'ha tornat molt més complexa els darrers anys: resolució, curvatura, mida, disseny, tecnologia, consum... Són molts els factors que cal tenir en compte. Passa el mateix amb la resta d'equips audiovisuals. 

 

 "El mode d'apagada en stand by, també coneguda en l’àmbit energètic com a consum fantasma, dispara el consum fins a un 15%."


A continuació et donem alguns consells perquè puguis tenir en compte un ús i manteniment dels electrodomèstics d'acord amb l'estalvi econòmic i de consum energètic.

TIPS i consells
per ser eficient i estalviar en la factura

agua caliente
Frigorífic: per estalviar energia descongela els aliments en el compartiment refrigerador ja que el frigorífic aprofitarà el fred d'aquests.
Rentadora: lava amb aigua freda o a baixa temperatura 35ºC. El 80% de l'energia que consumeix una rentadora s'empra a escalfar l'aigua!
Assecadora: Abans d'utilitzar-la centrifuga la roba al màxim en la rentadora, el centrifugat consumeix molt menys energia que l'assecat. 
Ordinador: Apaga l'ordinador si preveus una absència superior a 30 minuts, si no és possible, almenys apaga la pantalla, ja que és el component que més consumeix. 
Televisor: mantenir la TV, consoles, equips de música, carregadors, etc. encesos en manera "espera" consumeix fins a un 15% de l'energia que consumeix sent usats, així que és important apagar-los del tot.​
 

Televisors

Els televisors es classifiquen en funció de diverses característiques:
 
 Pel tipus de resolució
La resolució és el nombre de píxels que es pot mostrar en una pantalla. N'hi ha de SUHD amb Quantum Dot, UHD,  Full HD i HD.

 Per la mida de pantalla:
La mida ideal és la que guarda més bona relació entre la distància de visionament,  l’angle de visualització  i la resolució de la pantalla. Hi ha pantalles d'entre 19 i 70 polzades, aproximadament. 
 
 Pel tipus de pantalla
La pantalla pot ser plana o corba. Les corbes són aconsellables per a habitacions de grans dimensions, on es poden posar plafons de més de 60 polzades. 
 
 Pel tipus de tecnologia
La tecnologia del plafó és la captació i la reproducció del color. Es pot classificar en LCD, plasma, LRD-LCD i OLED.
Quin equip comprar?
 

Tingues molt en compte el consum. L'ús intensiu de la televisió fa que el seu consum sigui elevat. Busca l'etiquetatge d'eficiència energètica, que es divideix en diferents lletres i colors: des de l'A de color verd, per als televisors més eficients, fins a la D de color vermell, per als menys eficients.

Un altre aspecte que cal tenir en compte a l'hora d'adquirir un televisor és que es pugui apagar del tot i no només des del mode stand by.

__


"El televisor és el tercer aparell
que consumeix més energia."

Ús i manteniment
 Cuida el teu televisor per allargar-ne la vida útil.

 Neteja'l de pols i brutícia. 

 Mantingues-lo allunyat de la humitat.

 Evita fonts de calor o la llum del sol directa.
Quanta energia consumeix?


Els televisors són dels equips que més consumeixen a la llar, amb més d'un 12% de l'energia, uns 263 kWh. Els televisors LED consumeixen un 25% menys que els LCD, i fins a un 40% menys que els de plasma.

El mode d'apagada en stand by, també coneguda en l’àmbit energètic com a consum fantasma, dispara el consum fins a un 15%.

 Redueix el consum energètic.

 No utilitzis el televisor per escoltar música perquè dispares el consum elèctric.

 Apaga'l si no l'estàs mirant.

 Si tota la família vol veure el mateix canal, feu-ho des del mateix aparell.

 Evita l'apagada amb el mode stand by.

 

 

Altres equips audiovisuals

Els equips audiovisuals s'utilitzen per a la reproducció, la visualització o l’enregistrament  de so i imatges i es poden classificar en dos: 
 
 Equips de pantalla: 
La resolució és el nombre de píxels que es pot mostrar en una pantalla. N'hi ha de SUHD amb Quantum Dot, UHD,  Full HD i HD.

 
 Equips de reproducció o visualització: 
Són dispositius capaços de reproduir o visualitzar imatges a través de pantalles, com videocàmeres o càmeres fotogràfiques o DVD.
 

Quin equip comprar?
Els equips audiovisuals són responsables de gran part del consum energètic de la llar. Tingues molt en compte l’eficiència energètica a l'hora d'adquirir reproductors DVD, sistemes de cinema domèstic, equips de música o altres sistemes audiovisuals.  

Com els televisors, disposen d'etiquetatge d'eficiència energètica, que es divideix en diferents lletres i colors: des de l'A de color verd, per als aparells més eficients, fins a la D de color vermell, per als menys eficients.

__


"Connecta els teus equips a bases múltiples amb interruptor per apagar-los tots alhora."
Ús i manteniment

 Cuida els equips audiovisuals per allargar-ne la vida útil.

 Neteja'ls de pols i brutícia.

 Mantingues-los allunyats de la humitat.

 Evita fonts de calor o la llum del sol directa.

 

¿Quanta energia consumeix?
El consum dels equips audiovisuals depèn en gran mesura de la seva tecnologia i potència. Un equip de so mitjà pot consumir uns 100 W si l'utilitzem unes dues hores diàries al mes.

Mentrestant, aparells com videoconsoles o DVD poden consumir uns 60 W si els utilitzem quatre hores diàries al mes.
 


Redueix el consum energètic.

 

 Apaga els aparells si no els estan utilitzant.

 Si tota la família vol escoltar la mateixa emissora, feu-ho des del mateix aparell.

 Evita l'apagada dels teus equips amb el mode de stand by.

 

Aquest lloc utilitza galetes pròpies i de tercers per personalitzar la teva navegació i analitzar la teva activitat al web amb objectius estadístics i per mostrar publicitat. Si hi continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús.