Consells d’il·luminació.

La llum que il·lumina casa teva.


Aconsegueix una bona il·luminació amb un mínim de consum.


Cada habitació de casa necessita un tipus de llum diferent.
Si disposes de bombetes i llums eficients als llocs adequats, aconseguiràs un ambient agradable amb el mínim consum de llum.
Et donem un seguit de consells d’il·luminació amb què aconseguiràs adaptar cadascuna de les estances de la casa amb la il·luminació òptima. 
Utilitza les làmpades i bombetes més eficients
 
 Fixa’t en la classe energètica dels llums que compris. Els llums de classe A consumeixen 3 vegades menys que els de classe G.

 Els més adequats són les de baix consum (que duren de 8 a 10 vegades més que els incandescents) i els fluorescents. Tanmateix, per il·luminar espais que vols ressaltar utilitza halògens de baix consum o LED.

 Si substitueixes els llums incandescents del teu habitatge per llums fluorescents compactes pots reduir fins a un 50% el consum elèctric.
Il·lumina segons les teves necessitats reals

 L’ideal és tenir diversos nivells d’il·luminació, ja sigui amb reguladors o utilitzant diferents interruptors per a diferents zones. D’aquesta manera tindràs el nivell d’il·luminació que necessitis en cada moment i en cada zona.

 Els colors clars a les parets disminueixen considerablement la necessitat d’il·luminació. Estalviaràs en potència d’il·luminació. 
Controla l'encesa i l'apagada dels llums

 Encendre i apagar els fluorescents amb freqüència farà que consumeixis més. Col·loca’ls en estances on el temps d’ús sigui més llarg, com la cuina.

 En locals de poc ús, és convenient col·locar detectors de presència perquè l’encesa sigui automàtica i estalviar, alhora, energia. 
Si mantens les làmpades netes estalviaràs més

 La neteja i mantenir el bon estat dels llums i les lluminàries de l’habitatge t’ajudarà a estalviar fins a un 20% en el consum d’electricitat. Una bombeta bruta o en mal perd fins a un 50% de lluminositat.

 Neteja també les pantalles i tots els elements que ajudin a reflectir i expandir la llum. T’expliquem com il·luminar totes les estances de casa teva.


Cada habitació de casa necessita un tipus de llum diferent.

Si disposes de bombetes i llums eficients en els llocs adequats, aconseguiràs un ambient agradable amb mínim consum de llum.

 
 
"Depenent de les característiques de cada llum t'estalviaràs haver de canviar-les a cada moment."

 
 


Et donem una sèrie de consells d'il·luminació amb els quals aconseguiràs adaptar cadascuna de les estades de la teva llar amb la il·luminació òptima.

Per a una correcta il·luminació és essencial parar esment a diferents factors tals com, el nombre de fonts lluminoses, l'adreça en què col·loquem la llum de les mateixes, el grau de difusió, la presència o absència de superfícies reflectoras, o fins i tot la grandària i el color que et proporcionen.
  
Com es reparteix el nostre consum?
banyera


Escull els llums més adequats per a cada espai
i gaudeix de la comoditat estiguis on estiguis