Cuina

Il·luminem el teu espai


Per dur a terme els teus millors plats necessites una bona il·luminació.  

 
Les tasques visuals que es fan a la cuina són diferents, per la qual cosa és important situar els punts de llum de manera que no provoquin ombres sobre els espais de treball.


 
"Utilitza una il·luminació general i una concreta a les zones específiques de treball de la cuina".


La instal·lació d'una làmpada de sostre o amb tubs fluorescents, que es poden segmentar en línies independents, disminueix el consum per il·luminació.
 
TIPS i consells
para ser eficiente y ahorrar en la factura

agua caliente
Fluorescents: consumeixen molta energia en encendre'ls, si has d'apagar-los durant menys de 15 minuts, és millor mantenir-los encesos ja que consumeixen menys que tornar-los a encendre.

Moltes cuines tenen fluorescents així que cal vigilar amb "apagar" la llum ja que podríem gastar més.
 




 


___

"Convé que les zones de treball estiguin ben il·luminades."
Quines làmpades són les adequades?
  La il·luminació general es pot aconseguir amb tubs fluorescents T5 de 28 W, que donen la mateixa il·luminació que els T12, de 40 W.  Si pel tipus de llum que vols utilitzar no pots fer servir tubs fluorescents, opta per llums de baix consum, de 15 W o 20 W, en funció de la mida de l'estança i del nombre de làmpades.
 
 A la cuina, quan s'utilitza llum fluorescent, es recomana utilitzar làmpades amb una llum de qualitat amb un índex de reproducció dels colors superior a 80 (Ra > 80), ja que no distorsionen els colors dels objectes ni dels aliments.