Tipus de làmpades

La llum que il·lumina casa teva.


Encén el llum que vols que t'il·lumini.


Escull els llums més adequats per a cada espai i sent-te còmode siguis on siguis. Per a una correcta il·luminació és essencial fer atenció a diferents factors, com ara el nombre de fonts lluminoses, la direcció en què col·loquem la llum, el grau de difusió, la presència o absència de superfícies reflectores, o fins i tot la mida i el color que et proporcionen. 

 

  
"La distància és un factor fonamental per a la col·locació de les làmpades."

 
 
  
TIPS i consells
para ser eficiente y ahorrar en la factura

agua caliente
Fluorescents: consumeixen molta energia en encendre'ls, si has d'apagar-los durant menys de 15 minuts, és millor mantenir-los encesos ja que consumeixen menys que tornar-los a encendre.

Moltes cuines tenen fluorescents així que cal vigilar amb "apagar" la llum ja que podríem gastar més.
 

"La distància és un factor fonamental per a la col·locació de les làmpades."

Coneix com funcionen i el tipus d'il·luminació que proporcionen 


Incandescents

Són  les més comunes pel baix cost i la facilitat d'ús. Passen el corrent elèctric a través d'un filament que assoleix temperatures molt elevades. Són les que consumeixen més energia. Tenen una vida útil de 1.000 hores i una reproducció del color excel·lent.
 

Halogenades

Utilitzen el mateix sistema que les incandescents. Al seu interior contenen un compost halogenat que en millora l’eficiència i vida útil fins a 2.000 o 3.000 hores. Proporcionen llum d'alta qualitat. Les halogenades de baix consum ofereixen la mateixa il·luminació i una vida útil més llarga, 5.000 hores, que fa estalviar fins a un 40% de consum.

Fluorescents

També conegudes com a làmpades fluorescents tubulars, estan formades per un tub de vidre que conté una petita quantitat de gas. La llum s'aconsegueix en sotmetre'l a una descàrrega elèctrica entre dos elèctrodes. Necessiten un equip auxiliar per funcionar, encara que al mercat n'hi ha amb l'equip integrat.

Reactàncies o balasts: proporcionen energia. N'hi ha d’electrònics o d’electromagnètics. La tecnologia electrònica ofereix un 25% d'estalvi energètic en comparació amb l'electromagnètica, a més d'una arrencada més ràpida i fiable i l'eliminació del molest pampallugueig.

Arrencador: eleva la tensió inicial necessària en l'encesa.

Condensador: es fa servir per corregir el factor de potència, que a les làmpades fluorescents és molt baix. 


“Els fluorescents es classifiquen
en funció del diàmetre.”


 

Optimitza el consum d'energia de les teves bombetes.

 

Simulador d'estalvi

Llums de baix consum. (LBC)
Són làmpades fluorescents compactes. Els tubs fluorescents són de mides reduïdes. Se'ls integra l'equip auxiliar per poder substituir-les directament per llums incandescents. El consum és un 80% més baix que el de les convencionals i duren entre 8 i 10 vegades més.

LED

Són dispositius semiconductors (díode) que transformen directament el corrent elèctric en llum. Com que no tenen filament, tenen una vida útil de fins a 45.000 hores i a més consumeixen fins a un 80% menys que les incandescents convencionals. 


“La tecnologia LED és la més moderna i ofereix
llums per al sector domèstic."