Passos per ser client

Reunim tota la informació per donar-te d'alta com a client

Canviar de comercialitzadora és molt senzill, una vegada hagis firmat un contracte amb Naturgy, ens encarreguem de fer tots els tràmits necessaris per fer efectiu el canvi de companyia.

Passos per al procés d'alta
Aquests són els passos i terminis* per al canvi de companyia d'energia:
 • Pasos para ser cliente 1

  Sol·licita connexió a la xarxa de distribució de gas i/o llum.
 • Pasos para ser cliente 2

  Et visitarà un instal·lador al teu domicili al moment que la distribuïdora rebi la teva sol·licitud d'alta.
 • Pasos para ser cliente 3

  L'instal·lador et lliurarà el certificat per contractar el subministrament amb una empresa comercializadora.
 • Pasos para ser cliente 4

  Una empresa certificadora et revisarà la instal·lació per a la seva posada en servei.
Terminis: 30 dies si el teu habitatge no té la instal·lació, però algun dels teus veïns sí. Si el teu habitatge i els teus veïns no tenen la instal·lació, consultar amb la distribuïdora.


Si ja tens instal·lació de gas natural i/o llum a casa…


Has de disposar del Certificat d'Instal·lació Individual en regla. Si ja ho tens, pots cridar directament al telèfon d'atenció al client de l'empresa comercializadora que prefereixis.

Si no tens el Certificat, hauràs de posar-te en contacte amb un instal·lador autoritzat. Vindran a la teva casa per realitzar una inspecció de la Instal·lació Receptora Individual (IRI). Si la teva instal·lació compleix la normativa vigent, i comproven que el gas arriba a tots els punts de consum i els aparells funcionen correctament, el tècnic deixarà la instal·lació llesta per a la seva utilització i emetrà el Certificat d'Instal·lació Individual en la mateixa visita. Una vegada tinguis el Certificat, pots demanar-li al mateix instal·lador que t'ha visitat a casa que et gestioni l'alta de subministrament de gas natural, o pots cridar tu mateix al telèfon d'atenció al client de l'empresa comercializadora que prefereixis.


 

Passos per a l'activació del contracte amb la comercializadora Naturgy Iberia:

 • Passos per ser client 5

  S'activarà el contracte amb Naturgy Iberia en un termini aproximat d'una setmana, des que la instal·lació estigui en servei.
 • Passos per ser client 6

  Rebràs la factura d'alta quan la distribuïdora comuniqui a Naturgy Iberia el teu primer consum. Se t'aplicarà l'oferta que et correspongui.

 


(*) Terminis mitjans estimats. | (1) A partir d'aquell moment rebràs la factura de liquidació de l'anterior companyia i la primera factura de la companyia actual, Naturgy. L'última lectura utilitzada per a la facturació de liquidació de la teva anterior comercialitzadora "sempre" serà la de partida per a la primera factura de Naturgy. | (2) Per als subministraments elèctrics amb cicle de lectura i facturació bimestral, la data de canvi serà en els 15 dies següents a la sol·licitud d'accés a la distribuïdora o quan correspongui segons el cicle de lectura. Per als subministraments amb cicle de lectura i facturació mensual, serà segons el cicle de lectura. Per a tarifes de gas 3.1, 3.2 i 3.3 la data de canvi coincidirà amb el dia 1, 11 o 21 de cada mes, i el distribuïdor haurà de seleccionar la data de canvi més pròxima a la de validació. La data de canvi per a tarifes 3.4 coincidirà amb el cicle de lectura que tingui el client.