Autoconsum plaques solars. Produeix i consumeix la teva electricitat
 servisolar

Amb la llum solar la teva pròpia energia obtindràs

L'energia solar fotovoltaica és la inversió més rendible i segura per a la teva llar.

Sol·licita un estudi

 O si ho prefereixes truca'ns: 900 649 276

T'ajudem con el finançament de tu instal·lació fotovoltaica​.
Descobreix tots els avantatges:
 Equip servisolar complet: plaques fotovoltaiques, inversor i equip de monitoratge.
 Instal·lació integral de l'equip servisolar
 Manteniment gratis durant 1 any.

 Tarifa EcoEasy Nit Llum
 Pagament d'excedents.
 
L’electricitat que respecta el medi ambient

Resolem els teus dubtes

 • Què és l’autoconsum d’energia fotovoltaica?

  L’ autoconsum fotovoltaic fa referència a la producció individual d’ electricitat per al consum propi, utilitzant panells solars fotovoltaics.

 • Quina legislació s’aplica a l’autoconsum fotovoltaic?

  El dia 5 d’abril de 2019 es va publicar el Reial decret 244/2019, pel qual es regulen les condicions administratives, tècniques i econòmiques de l’autoconsum.

 • Quins tipus d’autoconsum hi ha?

  Al Reial decret es defineixen dos tipus d’autoconsum:

  • Individual: és el cas dels habitatges unifamiliars en què un sol consumidor està associat a la instal·lació fotovoltaica.
  • Col·lectiu: és el cas de comunitats de propietaris en què diversos consumidors estan associats a la instal·lació fotovoltaica comunitària.

  Al seu torn, es poden acollir a una de les modalitats d’autoconsum següents:

  • Sense excedents: requereix que s’instal·li un sistema antiabocament per assegurar que no s’aboquen excedents a la xarxa. Aquesta modalitat únicament és interessant en alguns casos d’autoconsum col·lectiu, per simplificar els permisos necessaris.
  • Amb excedents i amb compensació: els excedents no autoconsumits es compensen al preu de l’electricitat al mercat a l’engròs, menys les desviacions. Aquesta modalitat és la més interessant per als clients residencials.
  • Amb excedents i sense compensació: els excedents no autoconsumits es venen al mercat a l’engròs d’electricitat. Només és interessant per a consumidors que no es poden acollir a la modalitat amb compensació.

   

 • Quins són els components bàsics d’una instal·lació fotovoltaica d’autoconsum?

  • Generació: plaques fotovoltaiques. Generen electricitat en contínua.
  • Emmagatzematge: bateria. Emmagatzema els excedents de generació per utilitzar-los en hores sense sol.
  • Inversor: converteix l’energia contínua generada pels panells fotovoltaics o subministrada per la bateria en energia alterna perquè la pugui utilitzar l’equipament de la casa.

  A les cases no cal instal·lar cap comptador extra.

   

 • Puc desconnectar-me de la xarxa elèctrica?

  Sí que és possible desconnectar-se i convertir-se en una instal·lació aïllada. La llei no impedeix que un usuari es desconnecti de la xarxa, però no és recomanable fer-ho.

  Dissenyar una instal·lació fotovoltaica amb l’objectiu d’aïllar-se totalment de la xarxa implica sobredimensionar la instal·lació, amb el sobrecost que això comporta:

  • Cal instal·lar més panells dels necessaris.
  • Cal col·locar més mòduls de bateria dels necessaris per poder fer front a qualsevol imprevist, per poc probable que sigui, per no quedar-se sense subministrament.
   

  Actualment, continuar connectat a la xarxa és el millor sistema per assegurar que el client no es quedi sense subministrament en cap cas. Amb una instal·lació d’autoconsum fotovoltaic ben dimensionada es minimitza el consum de xarxa que, a més, es produirà en hores sense sol. Per aquesta raó, a Naturgy recomanem la Tarifa EcoEasy Nit Llum, amb un preu més barat en hores sense sol.

   

 • Hi ha un límit legal de panells fotovoltaics a instal·lar?

  La legislació actual no imposa cap límit a la quantitat de panells fotovoltaics a instal·lar. La potència de la instal·lació fotovoltaica pot ser superior a la potència contractada per al consum de xarxa.

  A les cases, el límit l’establirà l’espai físic disponible per a la instal·lació dels panells.

 • Surt a compte una instal·lació fotovoltaica?

  Sí, per a primeres residències i per a un consum mínim de 2.500 kWh/any. Una instal·lació fotovoltaica per a un habitatge unifamiliar ben dimensionat aconsegueix unes rendibilitats del 5% al 8%.

  A més, cal tenir en compte altres avantatges fiscals per al client:

  • Possibilitat de deducció de l’IRPF per fer reformes a la casa relacionades amb l’eficiència energètica.
  • Reduccions de l’IBI de fins al 50% en molts municipis espanyols.
  • Disponibilitat de subvencions municipals o de les comunitats autònomes per a instal·lacions d’autoconsum i/o reformes a la casa relacionades amb l’eficiència energètica.

   

 • Les instal·lacions fotovoltaiques estan gravades pel peatge de suport (“impost al sol”)?

  No, l’octubre del 2018 es va derogar el peatge de suport, conegut com a “impost al sol”, per a instal·lacions d’autoconsum fotovoltaic.

 • Què és l’autoconsum fotovoltaic directe?

  L’autoconsum directe és el consum que es dona en el mateix moment en què es genera per mitjà dels panells fotovoltaics.

  En el cas d’una casa tipus, en les hores del dia en què la llar acostuma a estar buida, l’autoconsum directe sol estar en aquests rangs:

  • Instal·lació només amb panells fotovoltaics: aproximadament entre un 30% i un 35% del total del consum.
  • Instal·lació amb bateries: superior al 60% - 70%.

   

 • Puc vendre els excedents?

  Els excedents són l’energia elèctrica produïda per la instal·lació fotovoltaica i no autoconsumida. Si no es disposa d’un sistema antiabocament, aquests excedents s’aboquen a la xarxa elèctrica per ser utilitzats per la resta de consumidors.

  En la modalitat d’autoconsum amb excedents i amb compensació, els excedents no autoconsumits es retribueixen al client a la factura d’electricitat.

  No és un balanç net, sinó una facturació neta, ja que els excedents es paguen a un preu menor al de l’energia consumida de la xarxa, ja que només es compensa el cost de l’energia i no es compensen altres costos com els peatges d’accés.

  A més, a cada factura, el pagament dels excedents no pot ser superior a l’import del terme de l’energia consumida de la xarxa.

  És per això que sempre és més avantatjós per al client incrementar el percentatge d’autoconsum directe (o d’autoconsum mitjançant bateries) que incrementar la quantitat d’excedents abocada a la xarxa.

 • Necessito instal·lar un comptador nou?

  En la gran majoria de les cases no és necessari instal·lar cap comptador extra perquè ja disposen de comptador telegestionat. Aquests comptadors són bidireccionals, és a dir, són capaços de mesurar tant l’energia demandada a la xarxa com l’energia abocada a la xarxa.

 • Quan començaran a pagar-me pels excedents?

  El pagament dels excedents requereix que la instal·lació estigui legalitzada i el contracte d’electricitat tingui associada la modalitat d’autoconsum “amb excedents acollida a compensació”.

  Nosaltres ens ocupem de tots els tràmits amb la teva distribuïdora d’electricitat perquè modifiqui la modalitat del teu contracte i puguis començar a rebre el pagament dels excedents en factura al més aviat possible. T’informarem en tot moment dels avenços en la tramitació d’aquests canvis.

 • Com legalitzo la meva instal·lació d’autoconsum?

  Per legalitzar la teva instal·lació d’autoconsum només has d’assegurar-te que tens el CIE (Certificat d’Instal·lació Elèctrica) de la instal·lació fotovoltaica registrat a la teva comunitat autònoma.

  A més, per poder inscriure la teva instal·lació en la modalitat d’autoconsum "amb excedents acollits a compensació" i poder rebre el pagament pels excedents abocats a la xarxa, necessitaràs signar el Contracte de compensació d’excedents:

  • Encara que el productor i el consumidor siguin la mateixa persona (física o jurídica) és necessari que se signi aquest contracte.
  • Pots descarregar una plantilla del contracte aquí.

  Els nostres instal·ladors s’encarregaran de tot, però si ja tens la instal·lació feta, ens pots enviar el Certificat d’Instal·lació Elèctrica i el Contracte de compensació d’excedents a l’adreça electrònica següent: autoconsumoNI@naturgy.com.
 • Necessites més informació?

  Si necessites més informació sobre el procés que cal seguir per poder contractar l’autoconsum amb nosaltres, deixa'ns les teves dades i et truquem  o truca’ns al 900 649 276

argssite - GNF