Ordinadors i equips informàtics

Tria el teu equip informàtic.Descobreix els ordinadors i equips informàtics adequats per a tu.


Ha arribat el moment de renovar el teu ordinador o equip informàtic; quins aspectes has de tenir en compte?


Abans que res, valora l'ús que els donaràs. Si compres un ordinador, tingues en compte la capacitat, la memòria RAM, la targeta gràfica, el disc dur i, sens dubte, el consum energètic.


A continuació et donem alguns consells perquè puguis tenir en compte un ús i manteniment dels electrodomèstics d'acord amb l'estalvi econòmic i de consum energètic.
TIPS i consells
per ser eficient i estalviar en la factura

agua caliente
Frigorífic: per estalviar energia descongela els aliments en el compartiment refrigerador ja que el frigorífic aprofitarà el fred d'aquests.
Rentadora: lava amb aigua freda o a baixa temperatura 35ºC. El 80% de l'energia que consumeix una rentadora s'empra a escalfar l'aigua!
Assecadora: Abans d'utilitzar-la centrifuga la roba al màxim en la rentadora, el centrifugat consumeix molt menys energia que l'assecat. 
Ordinador: Apaga l'ordinador si preveus una absència superior a 30 minuts, si no és possible, almenys apaga la pantalla, ja que és el component que més consumeix. 
Televisor: mantenir la TV, consoles, equips de música, carregadors, etc. encesos en manera "espera" consumeix fins a un 15% de l'energia que consumeix sent usats, així que és important apagar-los del tot.​
 

Ordinadors

Els ordinadors es classifiquen en diversos tipus.
 

 De sobretaula o escriptori: 
És una computadora que manca de mobilitat. Ideal per a ús domèstic, en oficines o empreses. 

 Portàtil:
És un ordinador fàcil de transportar a causa del seu reduït pes i mida, que oscil·la entre 1 kg i 3 kg. Incorpora ratolí tàctil i teclat.

 Netbook: 
És un ordinador portàtil de mides més reduïdes. Utilitza processadors de baix consum. La pantalla és més petita i té més autonomia.

Tauleta tàctil:
És un tipus d’ordinador portàtil més gran que un telèfon intel·ligent. Porta integrada una pantalla tàctil per utilitzar amb els dits, sense necessitat de teclat físic ni ratolí.

 Telèfon intel·ligent: 
És un telèfon intel·ligent amb pantalla tàctil dissenyat per fer i rebre trucades i navegar per Internet.

All in one: 
És un ordinador molt semblant al de sobretaula, però és compost només de monitor. La pantalla porta incorporada el processador i la resta de mecanismes.

Quin equip comprar?
 

Dubtes entre un  portàtil o un ordinador de sobretaula? A més de la mobilitat, recorda que un avantatge afegit dels portàtils és que consumeixen molta menys energia.

Si compres un ordinador, compra'n un que tingui sistema d'estalvi “Energy Star”, ja que tenen la capacitat de passar a un estat de repòs, hibernació, quan ha transcorregut cert temps sense activitat.
 

__

"Un ordinador té tres estats energètics:
on, off i standby."

Quanta energia consumeix?


La diferència entre la despesa energètica dels diferents ordinadors és força significativa. Depèn en gran mesura del tipus d'ordinador, del model i de la marca. Tot i així, els de sobretaula són sempre els menys eficients.

Tingues en compte que les pantalles són la part de l'ordinador que més consumeixen. D'altra banda, les pantalles planes TFT són les més eficients.Estalvi energètic

 

 Activa el mode d'hibernació i apaga la pantalla per a temps d'absència petits.
 Apaga l'ordinador si preveus una absència de més de 30 minuts.
Activa l'estalvi de pantalla negre, és el que menys energia consumeix.


 

 

Altres equips informàtics 

Els equips informàtics són tots els dispositius que es connecten a l'ordinador i formen un espai de treball. 
 

 Impressora: 
Equip auxiliar que serveix per imprimir documents de text o fotografies en paper.

 Escàner: 
Dispositiu informàtic que s'encarrega de transformar imatges, mitjançant l'ús de la llum, a format digital.

 Dispositius d'emmagatzematge: 
Dispositius que serveixen per emmagatzemar informació. Discos durs, memòries USB o targetes de memòria, etc. 
Quin equip comprar?

Treu profit de les funcionalitats de la resta d'equips informàtics. Compra impressores que imprimeixin a doble cara i aparells de fax que utilitzin paper normal (no tèrmic).
 
Busca l'etiquetatge d'eficiència energètica, que es divideix en diferents lletres i colors: des de l'A de color verd, per als aparells més eficients, fins a la D de color vermell, per als menys eficients.
 

__

"El monitor és el dispositiu que més energia consumeix La impressora, el que menys."

Quanta energia consumeix?

Gran part del consum energètic dels equips informàtics ve dels perifèrics externs i no tant del mateix ordinador.

Tots ells requereixen de font d'alimentació pròpia per funcionar, per la qual cosa sempre estan consumint energia.

Aquest lloc utilitza galetes pròpies i de tercers per personalitzar la navegació i analitzar la teva activitat al web amb objectius estadístics i per mostrar publicitat. Si hi continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Política de galetes