Calderes de baixa temperatura
Descobreix el funcionament d'aquest tipus de caldera

Preguntes freqüents

 • Com funciona?

  La caldera de baixa temperatura funciona igual que una caldera convencional, excepte que opera a temperatures inferiors, entre 35 °C i 45 °C, i regulen la temperatura en funció de la demanda energètica real. Aquestes calderes són estanques. A més, tenen rendiments més alts que els convencionals, pel què poden arribar al 95%.

 • Com transporta l’escalfor?

  Els sistemes de distribució més habituals en aquests equips són:

  Radiadors: elements que intercanvien l’escalfor entre l'aigua calenta i l'espai que s'escalfarà.

  Terra radiant: en aquest sistema de distribució, els radiadors es substitueixen per un sistema de tubs que es col·loquen per sota del terra, pels quals circula l'aigua calenta. En aquest cas el terra es converteix en emissor de calor. Aquest sistema és molt eficient ja que la temperatura a la qual cal escalfar l'aigua és entre 35 i 45 °C, que coincideix amb la temperatura a la qual opera la caldera, estalviant així energia. El terra radiant distribueix homogèniament l’escalfor, el que el fa encara més eficient i augmenta el confort de l'estança. 

 • Quina caldera cal comprar?

  A l'hora de comprar una caldera de baixa temperatura tingues en compte les necessitats del teu habitatge, és a dir, compra la caldera més convenient per a casa teva, amb una potència adequada a ella. Et recomanem que adquireixis una caldera de condensació, que és el tipus més eficient del mercat.

 • Quin tipus de climatització ofereix?

  Aquest tipus de calderes ofereixen només calefacció. Si vols disposar de refrigeració, hauràs d'instal·lar un equip específic.
   

 • Què cal tenir en compte?

  Avantatges:
  Alts rendiments: 95%
  Poden produir estalvis superiors al 25% respecte a una caldera convencional.
  S'utilitzen també per a la producció d'ACS.
  Poden regular la temperatura en funció de la demanda energètica.Són aptes per a sistemes centralitzats en edificis, habitatges unifamiliars o pisos.

   
  Desavantatges:

  Poden produir condensació.

  Equips més cars en comparació d'una caldera convencional.

  Es recomanen radiadors amb més superfície d'intercanvi.
 • Com s'utilitza correctament?

  L'ús d'aquest tipus de calderes és molt senzill, només s'encén i s'apaga en funció de la demanda de calefacció o no.

 
Sabies que...?
 

Les calderes de baixa temperatura són estanques. A més, tenen rendiments més alts que els convencionals, pel què poden arribar al 95%.